lauantai 7. heinäkuuta 2012

Kuuman päivän pirtelö

Pari päivää sitten kesäsäät lopulta saavuttivat myös pohjoisen. Ihanaa, kun on lämmintä! Lämpimään säähän kuuluvat virkistävät, kylmät syötävät ja juotavat. Torstai-iltana murjotin itselleni, kun en ollut hankkinut mitään kivaa jäätelöä pakastimeen (eikä jätskikoneen jäähdytysosa ollut pakastimessa sekään, että olisi voinut edes tehdä itse). Perusvaniljajädeä pakastimesta kuitenkin löytyi, joten päätin virkistää itseäni pirtelöllä.

Pirtelöt ovat paitsi oivallisia kuuman päivän herkkuja, myös helppo keino tuhota edelliskesän marjoja pakastimesta, mikäli niitä siellä vielä luuraa. Meidän pakastimesta löytyi vielä rasiallinen mansikoita ja mustikoita, joten ne pääsivät pirtelöön.

Mansikka-mustikkapirtelö
(kahdelle)

Vaniljajäätelöä (muutaman sentin paksuinen pala)
Maitoa
Pakastemustikoita
Pakastemansikoita

Anna marjojen hieman sulaa, jotta blenderisi ei jäädy pirtelöä tehdessä (kuten minulla, kun en malttanut odottaa).

Laita blenderiin palasteltu vaniljajätski, puolijäiset marjat ja loraus maitoa.

Surruuta pirtelöksi.

Maitoa voi lisätä, jos koostumus näyttää liian tymäkältä. Jos marjasi eivät ole kovin makeita, tai sinusta tuntuu ettei jätskin makeus riitä makeuttamaan pirtelöä, voit toki lisätä mukaan myös sokeria. Meillä tästä tuli juuri sopivaa jäätelön ja marjoihin pakastusvaiheessa ripotellun sokerin kanssa.

Kuumaan kesäaikaan parveke on kyllä ihana lisä asuntoon. Ja tietysti myös siitä kiva, että siellä voi kasvattaa vaikka yrttejä. Meidän parvekkeella kasvaa tänä kesänä amppelimansikka, steviaa, minttua, rosmariinia, basilikaa, ruohosipulia ja timjamia. Pöydän kesäkukka kärsii kuumasta eniten, se on jo aika nuupahtanut.

Kesään kuuluvat myös piknikit. Oulun ruokabloggareiden kesäpiknik pidetään tänä vuonna keskiviikkona 25.7. Mukaan on varsin soveliasta tulla, lisäinfoa vaikkapa minulta sähköpostilla tai Facebookissa!

Ei kommentteja: