torstai 23. elokuuta 2012

Sienigratinoidut perunat

Kulinaarimurula pisti elokuun ruokahaasteen aiheeksi sienet, nuo ihanat loppukesän ja alkusyksyn herkut! Pitkästä aikaa päätin itsekin osallistua haasteeseen ja kokkailin parikin sienijuttua jo aiemmin tässä kuussa. Flunssa ja lomareissut kuitenkin meinasivat kiilata haasteeseen osallistumisen edelle, mutta onneksi ehdin vielä viime hetkellä naputtelemaan reseptin blogiin tänään ja osallistumaan haasteeseen!

Selailin inspiraation toivossa Hesarin ruokasivuja, ja bongasin sieltä kivan gratinoitujen varhaisperunoiden reseptin. Kokeilin tätä, ja totesin oivalliseksi.

Sienigratinoidut perunat

Puolisen kiloa perunoita (uudet potut sopivat mainiosti!)
Noin 150 grammaa kantarelleja, pari isohkoa herkkusientä
Puolikas keskikokoisesta sipulista
1 kynsi valkosipulia
Juustoraastetta (mieluiten parmesan, muutkin käy)
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria

Huuhtele ja jynssää perunat syömäkuntoisiksi. Älä kuori, jos ei ole pakko.

Keitä perunat suolatussa vedessä kypsähköiksi, mutta vielä napakoiksi.

Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Puhdista sienet. Pilko pieneksi. Silppua myös sipuli.

Lorauta pannulle öljyä ja kuullota sieniä ja sipulia, kunnes neste haihtuu sienistä ja sipuli pehmenee.

Raasta juusto. Luulin, että minulla oli parmesania, mutta ei ollutkaan, joten jouduin korvaamaan goudalla.

Kuori ja silppua valkosipuli.

Sekoita kulhossa keskenään sieni-sipuliseos, valkosipuli ja juustoraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada sekaan myös oliiviöljyä, se sitoo seoksen.

Puolita perunat, aseta ne uunivuokaan ja nostele puolikkaiden päälle sieni-sipuli-juustoseosta.

Gratinoi perunoita uunissa, kunnes seos saa väriä ja perunat ovat lämpimiä.

Tarjoile gratinoidut perunat vaikkapa lihan lisukkeena. Itselläni kaverina oli lehtipihviä, joka kyllä jäi maussa herkullisten perunoiden varjoon.


6 kommenttia:

Kotiharmi kirjoitti...

Varmasti hyvvää! Minä voisin syödä kantarelleja vaikka joka päivä, joten tää vinkki osuu suoraan suoneen :)

Campasimpukka kirjoitti...

Joskus tosiaan käykin niin, että lisäke ottaa pääosan lautasella:) Hyvältä näyttävät gratiini!

Niina Doherty kirjoitti...

tämä lähtee kokeiluun! Miulla on kuivattuja suppiksia ja kanttarelleja ja oman maan perunoita. Luulisi tulevan maukasta.

Virpi kirjoitti...

Kotiharmi: Tämä oli ainakin kiva, vähän erilainen tapa syödä sieniä, vaikka määrällisestihän niitä ei hirveen paljoa tähän saa upotettuakaan kerralla.

Campasimpukka: Tämä oli juuri sellainen lisäke!

Niina Doherty: Toivottavasti tuli maukasta!

Niina Doherty kirjoitti...

Tuli ihan super hyvaa! Varsinkin mies tykkasi ihan super paljon eli kiitos vaan reseptista :)

Virpi kirjoitti...

Kiva kuulla Niina, että onnistui ja maistui myös miehelle!