lauantai 22. syyskuuta 2012

Brunssilla Puistolassa

Rakastan brunsseja! Minusta on ihanaa istua rauhassa pöydän ääressä syömässä tukevammin ja monipuolisemmin kuin perusaamupalalla, ja viikonloppuaamupäiviä juhlistamaan sopii tietysti myös lasillinen kuplivaa. Tai kuplivasta jalostettu Mimosa!

Sen sijaan minua harmittaa ettei kotikaupungissani ole järinkään paljon tarjolla brunssivaihtoehtoja. Brunssit saa hoitaa siis yleensä ihan omassa kotonaan tai ystävien ruokapöytien ääressä. Poikkeuksen tarjoaa Puistola, jossa brunssia on viikonloppuisin tarjolla. Lauantaisin brunssia tarjoillaan kello 10-14 ja silloin tällöin sunnuntaisin on käsittääkseni tarjolla erilaisia teemabrunsseja, huomenna vuorossa on Fashion-teema.

Houkuttelin Pastanjauhannan Rosmariinin kanssaeläjän ja itseni seuraksi kokeilemaan brunssia viikko sitten lauantaina. Brunssi tarjoillaan pöytiin ja siitä voi halutessaan valita eri osia, koko brunssia ei ole pakko ottaa. Mimosan, kylmän lautasen, lämpimän lautasen, pienen makean ja kahvin kokonaishinta on 26 euroa.

Mimosan pohjana oli käytetty rosé-kuohuviiniä, siitä punertavampi, veriappelsiiniin ajatukset vievä väri. Kylmältä lautaselta, joka mielestäni oli brunssin paras osa, löytyi perunasalaattia, pähkinätöntä waldorfin salaattia, kylmäsavulohta, keitettyä kananmunaa, kapriksia ja salaattia yrttiöljyllä.

Lämmin lautanen puolestaan sisälsi lihapullia, pekonia, munakokkelia, maalaisranskalaisia, grillattua tomaattia ja vihersalaattia, joihin oli roiskittu roimalla kädellä suolaa. Ranskalaiset olivat vähän erikoinen valinta mielestäni brunssilautaselle. Munakokkeli ja pekoni olivat tässä perussettiä, mutta silti parhaat osaset tästä lämpimästä lautasesta kuitenkin.

Pieni makea oli tällä kertaa appelsiinituorejuustomoussea. Tämä jakoi seurueemme mielipiteitä, jonka seurauksena minä söinkin sitten kaksi tällaista. Kahvi sen sijaan on Puistolassa hyvää, tarjolla on sekä vaaleaa että tummaa paahtoa, joista voi mieleisensä valita.

Kokonaisuutena brunssi ei mielestäni ole ehkä aivan hintansa väärti. Mimosalle ja kylmälle lautaselle voisin lähteä toistekin, mutta saattaisin jättää lämpimän lautasen ja pienen makean pois laskuista.

Plussaa täytyy antaa kuitenkin hyvästä palvelusta; meillä oli epähuomiossa jo 3 kuukautta aiemmin umpeen mennyt lahjakortti, jonka pienen neuvottelun jälkeen saimme kuitenkin edelleen hyödynnettyä. Olisikin ollut harmi, mikäli joululahja olisi jäänyt kokonaan käyttämättä, me kun kuvittelimme sen olevan voimassa vuoden, kuten lahjakortit usein ovat.

4 kommenttia:

Kotiharmi kirjoitti...

Huomiseksi on mullekin varattu brunssipöytä Puistolasta, jänskää nähdä mitä fashionbrunssi tarjoaa. Minä tosin oon niin old-fashion, että en ehkä kuulu joukkoon :) Vaan kai tämmönenkin ruokaa siellä saa.

Virpi kirjoitti...

Kotiharmi: Varmasti saat ruokaa! Me Rosmiksen kanssa naureskeltiin just viime lauantaina, ettei taidettais myöskään olla kovin fashionableja, saattaisi tulla vähän orpo olo moisella brunssilla :)

Helmi kirjoitti...

Olipas kiinnostavaa nähdä ihan kuvina Puistolan virallinen brunssi! Puistola on kantapaikkani ja käyn siellä joskus monta kertaa viikossa, mutta en ole kertaakaan brunssimenua ottanut. Tyttöporukalla on tullut käytyä monta monta kertaa siellä brunsseilemassa, mutta olemme aina koonneet syötävät Delin ihanista vitriineistä. Hinta on sama ja tämän perusteella taidan pitäytyä siinä kaavassa jatkossakin. Tähän vaikuttaa toki myös kasvisruokaa suosiva suuntaukseni.

Virpi kirjoitti...

Helmi: Siellä Delin vitriineissäkin kyllä on jos jonkinmoista herkkua! Kasvissyöjälle tosiaan tuo "virallinen" brunssiannos ei oikein sovi.