sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Keväisen raikas jogurttipannacotta

Mietin pääsiäisen ruokia ja surffailin jälleen kerran ideoita etsien netissä. Törmäsin jossain jogurttipannacottaan ja myöhemmin kauppalistaa kootessani googlettelin uudemman kerran. Silloin päädyin tämän sitruksisen Pirkan reseptin äärelle, ja päätin kokeilla sitä.

Jogurttipannacottaa syötiin meillä pitkänäperjantaina jälkiruoaksi. Pääruokana oltiin syöty ankanrintaa timjami-punaviinikastikkeella kera pekoni-papujen. Niistä lisää myöhemmin!

Sitruksinen jogurttipannacotta
(2 reilua annosta)

1 liivatelehti
1,5 appelsiinia
Puolikas verigreippi
1 desilitra kuohukermaa
0,25 desilitraa sokeria
1 desilitra turkkilaista jogurttia
1 teelusikallinen vaniljasokeria
(Ripaus kardemummaa)

Laita liivate kylmään veteen likoamaan noin kymmeneksi minuutiksi.

Pese appelsiini, raasta siitä kuori kulhoon.

Halkaise sama appelsiini kahtia ja purista toisesta puolikkaasta mehut kattilaan.

Halkaise toisesta appelsiinistakin puolikas. Leikkaa näistä puolikkaista eli yhdestä kokonaisesta appelsiinista hedelmälohkot irti ilman kalvoja. Paloittele kahteen annoskuppiin tai lasiin.

Halkaise verigreippi ja tee sille sama kirurginen operaatio kuin appelsiineille. Jaa verigreipin palaset myös annoskulhoihin appelsiinien kaveriksi.

Mausta halutessasi sitrushedelmäpalaset sokerilla (ja kardemummalla).

Kaada kattilaan appelsiinimehun kaveriksi kerma ja mittaa joukkoon myös sokeri. Kiehauta seos sekoittaen sitä samalla.

Sekoita kulhossa, johon raastoit appelsiinista kuoret, kuoriraaste, turkkilainen jogurtti ja vaniljasokeri.

Kun kerma-appelsiinimehu-sokeriseos on kiehahtanut, nosta se liedeltä pois. Purista liivatteesta vesi pois ja sekoita kerma-mehuseokseen.

Kaada kattilasta kerma-mehuseos kulhoon ja sekoita jogurttiseoksen kanssa kunnolla sekaisin, tasaiseksi massaksi.

Kaada seos annoskuppeihin sitrushedelmien päälle.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Minun annoskuppini olivat laakeita, joten kaataessani pannacottaseosta hedelmien päälle, ne plumpsahtivat pintaan. Mutta ei se oikeastaan haitannut, olipahan iloisemman värinen tällä tapaa.

Jälkiruoka oli paljon parempaa kuin osasin etukäteen odottaakaan. Myös mies kehui tätä kovasti, kuulemma saa tehdä uudelleenkin, ja koko kupillinen katosi, vaikka mahat olivat täynnä pääruokaa ja annoskoko oli aika reilu.

Jos kaipaat siis raikasta ja keväistä jälkiruokaa tai ihan vaan vaihtelua sille perinteisemmälle pannacottalle, niin kokeile ihmeessä!

Ei kommentteja: