lauantai 13. heinäkuuta 2013

Epäoululaista hipsterismiä ravintolaskenessä

Tervehdin ilolla aina kun pieneen kaupunkiimme saadaan ravintola-alalle uusia toimijoita. Erityisen ilolla tervehdin ei-ketjumafioita edustavia uutuuspaikkoja!

Yksi uusimmista tulokkaista aperintamalla Oulussa on Tuba. Lounaspaikkana aloitellut Tuba on jo laajentanut aukioloaikojaan pidemmälle iltaan ja viikonloppuisin tarjoillaan brunssia. Brunssipaikkojakaan ei liiaksi täältä löydy, joten mukavaa, että sellaistakin on tarjolla. Aiemmin on lähinnä tullut testattua Puistolan brunssia, jossa hinta-määrä-laatusuhde ei ihan ollut kohdillaan.

Tuba on sisustukseltaan kierrätysmeiningillä kasailtu, ja paikan henki onkin harvinaisen epäoululainen. Paikka suorastaan henkii hipsteriyttä! Sellaista, johon törmää usein isommissa kaupungeissa.

Olen käynyt itse Tubassa sekä lounaalla että brunssilla. Lounaan alkuun saa täyttää lautastaan salaattipöydästä ja tarjolla on myös paikan omatekoista leipää. Leipää on myös pieni erä myytävänä ulos päivittäin.

Lounaslistalta löytyy yleensä aina burgeri, salaattia ja jotain muuta, vaikkapa pastaa. Omalla lounaskokeilukerrallani söin kikherne-vuohenjuustoburgerin. Lisukkeena oli salaattia ja marinoituja kasviksia, mutta ranskalaisiakin olisi saanut mikäli olisi halunnut. Burgerin kikhernepihvi oli oikein onnistunut ja vuohenjuusto nyt on aina hyvää!

Brunssia puolestaan testattiin viime sunnuntaina, kun meillä oli kunnia saada Ouluun lomareissulle nykyään Berliinissä vaikuttava Pata & kattila -blogin Liljetys. Muiden ystävien tapaamisen seasta löytyi onneksi aikaa myös vanhojen ruokablogituttujen treffaamiselle. Siispä kolmen naisen joukkiomme, joka sisälsi itseni ja Liljetyksen lisäksi Pastanjauhannan Rosmariinin, päätti testata Tuban brunssipöydän.

Brunssin sisältö vaihtelee jonkin verran, mutta tarjolla on ruokaisia salaatteja, bageleita, hedelmiä, makeita leivonnaisia ja monenlaista muuta hyvää. Erityismaininta hyvästä kasvistarjonnasta sekä mahdollisuudesta saada gluteenittomiakin brunssieväksiä. Liljetys sai eteensä mm. gluteenitonta bagelia ja leipää. Varsinaisten bagel-täytteiden loputtua kokki (jona muuten hääri MasterChef-voittaja Joonas Hämäläinen!) toi Liljetykselle mansikoilla, brie-juustolla ja hunajalla päällystetyn bagelin... lievän kateellisina Rosmiksen kanssa tuijotimme niitä herkkuja!


Brunssi on buffet ja hintaa sillä on 15 euroa. Monipuolisena ja erilaiset ruokavaliot huomioivana settinä tämä ei mielestäni ole laisinkaan paha hinta maksettavaksi. Skumppa maksaa extraa. Brunssi ja piccolopullo kuohuvaa kustansivat yhteensä 24 euroa.

Omalle lautaselleni kasasin mm. tuorejuustolla ja leikkeleellä täytettyä bagelia, talon omaa leipää, tuoretta ananasta, marinoituja kasviksia, raikasta perunasalaattia, vihersalaattia ja marinoitua kaalisalaattia. Tomaatti oli täytetty käsittääkseni soijarouheella. Kahvia ja teetä on luonnollisesti tarjolla, sekä omatekoisen oloista mehua.

Makuja maailmalta -hengessä viime viikonlopun brunssilla oli tarjolla myös mm. lohitäytteistä venäläistä piirasta.

Makealta osastolta ähkyn jo uhatessa nappasin vielä palasen omenaista piirakkaa ja lorotin lautaselle rutkasti suklaista kastiketta sen kaveriksi.

Vaikka Tuba sijaitseekin hieman keskustan laitamilla, ei sinne Oulun keskustan koon huomioiden ole kuitenkaan matka eikä mikään poiketa. Toivon todella, että sijainti ei tee hallaa paikalle ja mahdollisimman moni löytäisi tämän virkistävän erilaisen tulokkaan!

Seuraavaksi täytynee testata Tubaa ilta-aikaan, sillä kesäsäällä myös terassi voisi olla houkutteleva vaihtoehto. Minuun iloinen ja palvelualtis henkilökunta ja paikan hyvä meininki teki vaikutuksen. Toivotan siis Tuban tervetulleeksi Oulun ruokaskeneen ja toivon sen myös pysyvän siellä pitkään!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Otsikon sana histerismi lienee jotain oulun murretta. Kertoisitko tyhmälle savolaiselle mitä se tarkoittaa :)

Kotiharmi Kokkaa kirjoitti...

Ihan on mennyt multa ohi tämmöinen Tuba!!! Hyvä kun vinkkasit, Virpi. Tää pittää kokkeilla.

Virpi kirjoitti...

Anonyymi: Ehkä hipsteriys on eniten sellaista erilaisuutta tai sen tavoittelua, usein siihen liittyy myös kierrätetyt tavarat/vaatteet. Ihmishipsterillä on vaikkapa ruutupaita, isot "telkkarilasit" ja viikset! Käytin kyllä itse sanaa tässä siinä tarkoituksessa, että paikan kierrätyshenkisesti kasattu sisustus, kasvispainotteiset ruokavalinnat ja muutenkin suht eettisen oloisesti ajateltu ruokapuoli yhdistettynä iloiseen ja ystävälliseen meininkiin muutoin tuo mieleen vaikkapa Helsingin tietynlaiset paikat kun taas meillä Oulussa usein erilaisuus ei ole rikkaus (ei minun mielipiteeni tosin!). Ja siis mieluummin jurotetaan kuin ollaan kivoja.

Kotiharmi: Ollos hyvä! Siinä se on Rauhalan vieressä olevassa uudessa opiskelija-asuntotalossa katutasossa! Kannattaa testata :)

Merituuli kirjoitti...

minäkin kaipaisin Nummelaan brunssipaikkaa. Sen puutteessa ollan järjestetty omia kimppabrunsseja.

Virpi kirjoitti...

Merituuli: Omat kimppabrunssit on siitä parhaita, että tarjolla on just sellaisia brunssiherkkuja, kuin kulloinkin eniten tekisi mieli! :)