maanantai 19. elokuuta 2013

Munakokkeli

Olipa kyseessä hotelliaamiainen tai brunssi, minä kaipaan tarjolle kananmunaa ainakin yhdessä muodossa. Keitettykin käy, mutta paistettu muna tai mikä parasta, hyvä, kermainen, mehevä munakokkeli maistuu taivaalliselle.

Olen arastellut munakokkelin tekoa, sillä olen kokeillut sitä aiemmin ehkä kerran eikä lopputuloksessa ole muuta muisteltavaa kuin korkeintaan häpeä. Taannoiselle mökkiviikonlopulle lauantain brunssia suunnitellessamme kuulin kuitenkin itseni auliisti lupaavan myös munakokkelia. Ei se auttanut kuin ryhtyä tuumasta toimeen! Vinkkiä otin luottoblogistani Pastanjauhannasta.

Munakokkeli
(neljälle hengelle osaksi tukevaa brunssia)

6 kananmunaa
Reilu desilitra kermaa
Voita
Suolaa, pippuria

Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon kerma. Vispaa ainekset sekaisin niin että munien rakenne rikkoutuu ja massa on sekoittunut hyvin.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Sulata kimpale voita paistinpannussa. Pannu saa olla mieluummin keskilämpöinen kuin superkuuma.

Kaada munaseos pannulle ja anna sen kiinteytyä hieman.

Siirtele puulastalla munamassaa reunoilta keskelle.

Jatka massan liikuttelua pannulla siihen saakka, kunnes munamassa on kypsää, mutta vielä mehevää.

Tarjoile munakokkeli joko paahtoleivän kanssa tai osana runsaampaa brunssisettiä.

Tällä kertaa brunssilautaselle munakokkelin kaveriksi päätyi mininakkeja, lihapullia, pekonia, paahtoleipää tykötarpeineen, salaattia sekä brie-juustoa. Juomana tarjoiltiin kahvia ja Mimosaa.

3 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Kokkeli on mun ehdoton lempiaamiainen! Syön sitä usein arkenakin, pitää tosi hyvin nälkää. Ja on niiiin hyvää! Mun lemppari on oikein sellainen sopivan löysäksi jätetty kokkeli. Lisään kerman vasta ihan lopuksi, Julia Childin vinkistä. On hyvää!

Virpi kirjoitti...

Lisäät siis kerman vasta pannulle myöhemmin? Millaiseen koostumukseen paistat munamassan ennen kerman lisäämistä? Pitää kokeilla tuotakin siis joku kerta :)

garden features kirjoitti...

Hey I would love to try this out!