tiistai 27. elokuuta 2013

Olutmarinoitua pihviä ja kahteen kertaan kypsennetyt perunat

Glorian ruoka ja viini antaa usein inspiraatiota kokkaukseen. Joskus onnistuu ja joskus ei. Jotkut reseptit jäävät ikisuosikeiksi ja toiset yhteen kokeilukertaan. Olen valitettavan mielikuvitukseton ns. paremman ruoan kokkauksen suhteen, joten mieluusti aina testaan eri reseptejä jos haluan tarjota jotain vähän peruspöperöä parempaa. Usein tällaisen kokkailun hetki koittaa lauantaisin, kun on aikaa paremmin panostaakin keittiössä häärimiseen.

Taannoin halusin kokeilla GRV:n 5/2013 -numerossa ollutta olutmarinointia vaihteluksi ihan tavalliselle pihville, jota meillä syödään usein viikonloppuisin. Samaisesta lähteestä tuli resepti myös lisukkeeseen.

Kahteen kertaan kypsennetyt perunat

Noin puoli kiloa keitettyjä (uusia) perunoita
Hienonnettua ruohosipulia
Suolaa
Mustapippuria
1 desilitra vettä
0,5 lihafondikuutio
25 grammaa (tai enemmän maun mukaan) raastettua parmesania

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kuori keitetyt perunat tarvittaessa ja viipaloi ne.

Lado perunaviipaleet uunivuokaan. Ripottele päälle silputtua ruohosipulia, suolaa ja mustapippuria.

Kiehauta vesi ja lihafondi kattilassa. Kaada liemi uunivuokaan perunoiden päälle.

Ripottele perunoiden päälle raastettua parmesania.

Kypsennä 20-30 minuuttia, kunnes perunoiden pinta on saanut kauniisti väriä ja lihaliemi on lähes kokonaan imeytynyt viipaleisiin.



Olutmarinoitu pihvi

150-200 grammaa naudan ulkofilettä per syöjä eli meillä noin 300-400 grammaa

Marinadi:
0,25 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 desilitra tummaa olutta
0,25 desilitraa ruokosokeria
1 ruokalusikallinen oliiviöljyä
0,5 ruokalusikallista balsamicoa
0,25 teelusikallista chilijauhetta

Suolaa, mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

Yhdistä pussissa tai rasiassa marinadin kaikki ainekset keskenään.

Aseta pihvit marinoitumaan pussiin tai rasiaan muutamaksi tunniksi. Käännä pari kertaa marinoitumisen aikana, jotta liha marinoituu tasaisesti.

Pyyhi pihveistä ylimääräinen marinadi pois ja paista kuumalla parilalla/pannulla voi-oliiviöljyseoksessa pihvien paksuudesta ja omasta kypsyysmieltymyksestäsi riippuen muutama minuutti per puoli.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Pihvi jakoi mielipiteet ruokapöydässämme. Kanssaeläjän mielestä ihan peruspihvi ilman moisia marinadeja on parempi. Minusta marinointi toi kivasti uutta makua lihaan, mutta ei se niin mahtavaa ollut, että välttämättä ihan heti tekisin tällä reseptillä uudestaan.

Perunat sen sijaan saivat täydet pisteet molemmilta ja niitä tehdään meillä varmasti vastakin lisukkeeksi. Yksinkertaista, mutta silti kivasti vähän erilaista.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvännäköisiä perunoita! Mitä lihafondikuutiota käytit?

Virpi kirjoitti...

Taisi olla Knorr, jos oikein muistan!

Siiri kirjoitti...

Oikein kiva menu tyttöjen iltaan. :)