sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Tähtäimessä Thaimaa

Reissu lähestyy. Enää muutama päivä ja sitten mennään!Ensi perjantaina lähtee lento Bangkokiin ja elämäni seikkailu on valmis alkamaan. En ole koskaan matkustanut noin kauas tai kauan. On mahdotonta ennustaa, millaiseksi "arki" reissussa muotoutuu, mutta toivottavasti sopiva rentous olemiseen löytyy heti alkumatkasta. Ei ole kiire minnekään!

Paluulentomme on vasta elokuun puolivälin jälkeen, joten meillä on tosiaan kaksi kuukautta aikaa seikkailla Aasiassa. Alkumatkan osalta on joitain palasia jo varailtuna mutta suurin osa reissusta on vielä avoinna.

Aloitamme siis Bangkokista, jossa orientoidumme olemiseen toisella puolella maailmaa parin yön verran. Samalla on tarkoitus tehdä joitakin reissuhankintoja.

Mile Map Hostel, Bangkok
 
Onneksi on internet! Erinäiset reissusivustot, majoitusvaraussivustot ja TripAdvisor ovat kultaakin kalliimpia ja olen jo tähän mennessä viettänyt niitä selatessa melkoisen tuntimäärän. Mutta se on pieni hinta siitä, että toivottavasti ei tule tehtyä ihan hirveitä huteja majapaikkojen valinnassa. Eri majoitusvaraussivustoja kannattaa kyllä vertailla, tarjouksia löytää kyllä melkein aina. Pyrimme suunnilleen 10 euroa/yö/henkilö majoitusbudjetissa pysymiseen ja tähän asti varatuissa majapaikoissa tämä on aika hyvin toteutunut tinkimättä ihan liikaa tasosta. Joskin paikan päällähän se todellisuus vasta selviää, mutta ihan hyvää vinkkiä saa kyllä matkailijoiden itsensä nettiin lataamista kuvista ja kommenteista.

Selattuani aikani reissusivustoja ja niiden vinkkejä, olen todennut, että termi flashpacker taitaa kuvata meitä aika hyvin. "also referring to a backpacker with better budget - independent travelers with money to spend" 
Rinkathan meilläkin on selässä, mutta 30+ -iässä ei ihan sinne 20 hengen dormiin enää ehkä nappaa mennä yöpymään. Ja lisäksi mukana nyt on ainaskin yksi läppäri ja pari älypuhelinta.

Bangkokista matkaamme yöjunalla Surat Thaniin ja sieltä eteenpäin veneellä Koh Phanganin saarelle. Junalippu-bussilippu-laivalippu -kombon ostimme etukäteen netistä suositellulta 12.goasia -sivustolta. Kakkosluokan ilmastoidun nukkumavaunun petipaikka, bussikuljetus Surat Thanin juna-asemalta satamaan ja laivalippu saarelle maksoi välityspalkkioineen kahdelta hengeltä yhteensä vajaat 90 euroa. Halvemmalla varmasti olisi voinut päästä mutta preferoimme matkan alkuun mukavuutta ja varmuutta näissä asioissa.

Phanganille ensimmäiseksi saarikolmikosta Samui, Phangan ja Tao päädyimme minun toiveestani. Eräs tuttava on kehunut saarta sen verran paljon, että haluan ehdottomasti kokea sen itsekin. Olemme buukanneet saarellekin majoituksen kahdeksi ekaksi yöksi, mutta katsotaan sitten onko paikka niin jees että jatkamme siellä oleilua vai vaihdammeko majapaikkaa ja puolta saaresta ja kauanko lopulta päätämme Phanganilla hengailla.

Seaflower Bungalows, Koh Phangan.


Phanganilla meillä on varattuna ilmastoitu bungalow ja paikan pitäisi kuvausten perusteella olla jokseenkin rantsussa. Mulle oli stressaavan työkevään päätteeksi tärkeää päästä mahdollisimman nopeasti reissussa upottamaan varpaat rantahiekkaan, pulahtamaan mereen, istumaan rannalla auringonlaskussa, chillaamaan riippukeinussa kirjan kanssa ja kertakaikkiaan vaan rentoutumaan ihan kunnolla. Pois arkiset ajatukset, kiire ja liiallinen organisointi. Aikaa fiilistelylle ja ajatuksille.

Pohdinnassa on vielä, haluaako kanssareissaaja kokeilla sukeltamista. Jos haluaa, silloin ainakin menemme Taolle. Itse olen sukellusta kokeillut taannoin ja se ei vaan ollut mun juttu. Mutta snorklaillahan silti voi.

Samuille menemme varmasti ainakin saarioleilumme päätteeksi, sillä sieltä on lyhyin matka takaisin mantereelle. Toisaalta emme ole vielä päättäneet millä matkaamme takaisin Bangkokiin seuraavalle etapille siirtymistämme varten. Täytyy vähän katsella paikan päällä hintoja, Samuiltahan voisi lentääkin suoraan Bangkokiin jatkolennolle.


Thaimaalle on tähän ekaan pätkään varattu siis aikaa pari viikkoa. Heinäkuun alussa lennämme Hanoihin Vietnamiin jatkamaan seikkailua. Hanoissa ollaan ainakin pari yötä ja haluaisin kovasti käydä myös Halong Bayssa.Siitä ei olekaan sitten tietoa, minne nenä näyttää Hanoin jälkeen. Ehkä lähdemme reissaamaan Vietnamia eteläänpäin. Tai sitten siirrymme suoraan Laosiin. Se jää nähtäväksi sitten heinäkuussa.

Nyt pitäisi jaksaa vielä orientoitua arkeen muutamaksi päiväksi, vaikka ajatukset rehellisyyden nimissä ovat jo aikalailla täysin reissujutuissa.

Yritän päivittää kuvia, fiiliksiä ja ruokameininkejä reissun päältä myös. Se läppäri kun tosiaan lähtee mukaan ja on kiva tallentaa aatoksia itsellekin vähän tarkemmin kuin kuvina instassa ja statuksina facebookissa.

Ei kommentteja: