perjantai 24. huhtikuuta 2009

Limellä raikastettu lohi

Tämäkin lohiruoka valmistui meillä jo pääsiäisen aikaan, mutta jostain syystä en ollutkaan blogannut sitä vaikka luulin niin jo tehneeni. Tässä reseptissä lohi marinoidaan limellä ja se oli helppo, mutta hyvin piristävä tapa tehdä lohta hitusen eri tavalla kuin ihan perustyylillä. Siis kun meillä ainakin se perustyyli on se, että isketään vaan suolaa ja sitruunapippuria tai muuta vastaavaa maustetta pintaan ja lykätään uuniin. Idean tähän olen napannut eräältä painonhallintaan keskittyvältä maksulliselta palvelulta, jota käytin kun taannoin tiputtelin pois enimpiä ylimääräisiä kiloja kehostani.

Limemarinoitua uunilohta

700 grammaa lohifilettä (meillä oli puolet tästä)
180 grammaa limeä (meillä oli 1 kokonainen normikokoinen lime)
valkopippuria (en ole muistanut ostaa, joten laitoin sitruunapippuria)
2 teelusikallista sokeria
suolaa

Puhdista file ja mausta se tasaisesti suolalla, pippurilla ja sokerilla. Purista limen mehu ja pirskottele se kalan pintaan. Leikkaa toinen lime viipaleiksi ja asettele limeviipaleet lohen päälle. Laita sitten kala jääkaappiin marinoitumaan noin tunniksi (tai halutessasi voit marinoida myös pidemmänkin ajan). Pyyhi sitten fileestä liiat mausteet pois ja laita se nahkapuoli alaspäin kevyesti voideltuun/öljyttyyn uunivuokaan. Paista filettä 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.


Kypsästä lohesta olisi saanut ilman limeviipaleita paljon tylsempiä kuvia, joten tässäpä lohi, kun sillä vielä oli yllään limemarinadi. Liiallisesti tämä marinadi ei lohta mielestäni maustanut, vaan limen maku häivähti piristävästi aina välillä. Jos tykkää oikein paljon limestä, voinee mehua pirskotella enemmänkin lohen pintaan. Itsellenikään suurempi limepitoisuus (me tosiaan puristimme vain puolikkaan limen mehun ja laitoimme sen toisen puolikkaan tuohon pintaan viipaleina, kun kalakin oli pienempi palanen) ei olisi ollut pahitteeksi, kanssaeläjälle tämä oli ihan riittävästi. Kaikkineen ihan mukavaa vaihtelua, joten tulee varmasti tehtyä useammastikin.

Ei kommentteja: