perjantai 3. huhtikuuta 2009

Pasta vastaa haasteeseen

Vellipoika-blogi voitti maaliskuun 2009 ruokahaasteen ja täten oli siis oikeutettu julistamaan aiheen huhtikuun 2009 ruokahaasteelle. Haasteen aiheena ovat tällä kertaa värit, tarkemmin sanottuna punainen, vihreä ja keltainen. Näitä värejä kuuluisi olla haasteruoan pääraaka-aineissa.

Edellinen ruokahaaste olisi ollut hurjan hauska ja minua harmittaa, etten saanut ylitettyä ruotokammoani vieläkään ja tartuttua muuhunkin kalaan kuin loheen. Siispä lupasin itselleni, että huhtikuun haasteeseen osallistun aivan varmasti. Luultavasti olisin kuitenkin taas unohtanut haasteen siiheksi, kunnes on liian myöhäistä, joten päätin tarttua mahdollisimman pian toimeen.

Jos totta puhutaan, niin osa haasteruoan aineksista kulkeutui kotiin Stockmannin hulluilta päiviltä ja kotona vasta hoksasin näistä ruokaa miettiessäni, että tästähän saisi myös haasteruoan aikaiseksi. Mietin kyllä, että voidaanko sitruunaa laskea tässä ruoassa yhdeksi pääraaka-aineeksi, jos siitä käytetään ruokaan vain mehu, mutta koska mielestäni sitruuna maistui lopputuloksessa, päätin sen olevan riittävän päätoiminen raaka-aine.

Kuten kuvastakin voi päätellä, haasteruokani kolme väriainesta ovat punainen tomaattimurska, vihreä tuore basilika sekä keltainen sitruuna. Näistä ja vähän muistakin aineksista syntyi pastaa.

Tomaattinen basilika-herkkusienipasta sitruunalla terästettynä
(yhdelle)

Puoli tölkillistä (eli noin 200 g) tomaattimurskaa
Yksi kynsi valkosipulia
Sipulia (esim. yksi shalotti tai pari kevätsipulia varsineen)
Puolikkaan sitruunan mehu
Herkkusieniä (laitoin noin puolet säilykepurkista jossa oli sieniä n. 180 g)
Kourallinen tuoretta basilikaa
(suolaa, mustapippuria)

Sopiva annos pastaa, minulla tällä kertaa kaurapastaa
Juustoa annoksen päälle, esimerkiksi parmesania

Silppua valkosipulin kynsi, valikoimasi sipuli ja basilika silpuksi. Laita pastavesi kiehumaan ja pannu/kattila, jossa valmistat kastikkeen, kuumenemaan. Tarkoitus olisi että kastike ehtisi muhia hetken ennen kuin pasta on kypsää, joten ajoita pastan valmistuminen siten, että se ei ole valmista ainakaan ennen kastiketta.

Lorauta pannulle oliiviöljyä ja kuullottele sipuleita siinä hetkinen. Lisää joukkoon herkkusienet. Hetkisen kuluttua purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Odottele taas hetkinen ja lisää joukkoon tomaattimurska. Anna pulputella tovi ja lisää sitten joukkoon basilikasilppu ja rouhaise sekaan mustapippuria sekä suolaa makusi mukaan. Anna vielä pulputella sen aikaa, kunnes pasta on kypsää. Kaada kastike pastan päälle lautaselle ja raasta tai vuole päälle vielä juustoa.


Lopputulos näytti kutakuinkin tältä. Maku oli mukavan raikas ja hieman kirpeäkin. Ei ehkä ihan järjettömän mielikuvituksellinen tuotos, mutta osallistun tällä kuitenkin ruokahaasteeseen. Ei ekalla kerralla voi ihan älyttömiä vaatia, eihän? ;)

4 kommenttia:

nemo kirjoitti...

Supernopea vastaus haasteeseen! Hyvältä vaikutaa, olet mukana kisassa.

Virpi kirjoitti...

Piti tarttua toimeen heti kun ajatus edes käväisi mielessä, muuten se olisi taas unohtunut :)

Hyppysellinen kirjoitti...

kaurapasta? miltäs maistuu?

Virpi kirjoitti...

Hyppysellinen: ei se hirveän eriltä maistu kuin joku ihan normi vehnäpastakaan, ehkä pikkasen kuituisemmalta?