perjantai 12. kesäkuuta 2009

Uskottavaa intialaista kotona

Nyt kyllä löytyi aika kelvollinen purkkisoosi. Isosiskoni T suositteli minulle seuraavin sanoin Pirkan valmista korma-kastiketta:

"Jos pitää intialaisesta ruoasta, niin tämä on aivan mahdottoman hyvä kastike hintaansa nähden. Ei häviä lainkaan maussa kormalle, jota viimeksi intialaisessa ravintolassa Lontoossa söin."

Olen muutenkin korma-ihmisiä. Tilaan useimmiten intialaisessa kanakormaa, sillä en ole tulisimpien mahdollisten kastikkeiden kaveri. Siispä tämmöinen suositus oli aivan pakko pistää testiin hetimiten. Hyvä tilaisuus tarjoutui tänään, kun kanssaeläjä hummailee työpaikkansa kesäjuhlilla (kanssaeläjä ei tykkää intialaisesta ruoasta). Suunnistin siis töitten jälkeen Citymarketiin etsimään tätä herkkusoosia.

Kanakormaa á la Pirkka

1 purkillinen Pirkan valmista kormaa
1 sipuli
Öljyä
Kanasuikaleita (minä laitoin 300 grammaa ja oli hyvä määrä tuolle kastikepurkille)
Cashew-pähkinöitä

Riisiä

Laita riisit keittymään. Pilko sipuli silpuksi. Paahda cashewit pannulla ja siirrä sitten syrjään odottamaan. Lisää pannulle öljyä ja lisää sipulisilppu sekä hetken kuluttua kanasuikaleet. Paistele kanat suht kypsäksi, mausta jos haluat. Minä maustoin lurauksella soijaa sekä tumpsauksella paprikajauhetta ja juustokuminaa. Kun riisien keittoaikaa on jäljellä noin 5 minuuttia, lisää kanojen sekaan korma ja cashewit. Sekoittele ja anna hautua sen noin viisi minuuttia. Annostele kastiketta riisin päälle lautaselle ja ole yllättynyt suomalaisittain aidosta intialaisen mausta.


Ainakin jos tätä lopputulemaa vertaa oululaisiin intialaisten ravintoloiden kormakastikkeisiin, niin jos sokkotestissä olisin joutunut maistamaan, en eroa olisi huomannut. Keittelin kaveriksi vielä basmati- ja jasmiiniriisin sekoitteen joten riisikin oli mukavan tahmaista kastikkeen alla. Tulisuutta voinee sitten lisätä, jos tykkää tulisemmasta. Tällaisenaan kastike on suhteellisen mieto. Ja jos haluaa, niin sisko vinkkasi että sekaan voi loppuvaiheessa heittää myös banaanisiivuja. Niitä en tällä kertaa itse laittanut, mutta mikseipä nekin tähän ihan sopisi.

Nyt kelpaa lähteä ulos nauttimaan aivan ihanasta kesäillasta. Sopivan kesävipinän tossun alle sai kun kuunteli Spotifysta kokkaillessaan mainiota artistia nimeltään Peaches. Uusi tuttavuus minulle, mutta voin kyllä suositella menevästä elektrohenkisestä popista pitäville!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!! Kiitos ohjeesta ja vinkistä! Googlailin, että mites helposti sais intialaista kotona ja nyt edessä superhyvää kormaa!

Virpi kirjoitti...

Hei Anonyymi! Kiva että vinkistä oli iloa :)