sunnuntai 23. elokuuta 2009

Kurkistus Kuopioon

Hengissä ollaan!

Kesälomaa on jäljellä vielä viikko ja lomalla olen ollut kotosalla vain satunnaisia päiviä siellä täällä - ei ole paljon ehtinyt kotona kokkaamaan tahi bloggaamaan.

Kuvia ja tunnelmia Kroatian reissulta tulee tuonnempana, mutta sen jälkeen ollaan kanssaeläjän kanssa ehditty viettää pitkä viikonloppu Savon seudulla mökkeillen. Piipahdimme mökiltä myös retkelle Kuopioon.


Tottakai kävimme kahvittelemassa Kuopion kuuluisalla kauppatorilla. Ja kun Savossa oltiin, täytyi tietysti nauttia alueen erikoisuutta eli lörtsyä. Tällä kertaa tosin hillotäytteellä lihan sijaan.Kanssaeläjä tykkää kalakukoista - erityisesti muikkutäytteellä. Itse en moisista niin välitä, mutta pitihän meidän kuitenkin kanssaeläjälle kalakukkoa saada. Suurin osa myynnissä olleista kukoista oli kuitenkin valtavan kokoisia, eikä yksi ihminen sellaista saisi tuhottua kovinkaan helposti. Kiertelimme etsimässä pienempiä kukkoja ja eksyimme kauppahallin erääseen liikkeeseen. Myyjä kysyi että mitä etsitään ja kanssaeläjä tuumasi että "muikkukukko kiinnostaisi, jos vaan teiltä löytyy tarpeeksi pientä?" Myyjä vastasi että "oliskos tämä mualiman pienin kalakukko riittävän pieni?" Kalakukot tosiaankin olivat aika pieniä! Hymy huulilla ostimme mukaan kaksi kappaletta noita mualiman pienimmiksi kutsuttuja. Hinta oli 2 euroa kappale. Ja maku kuulemma oli erinomainen!Ennen mökille takaisin ajelemista piipahdimme katselemassa maisemia myös Puijon tornista. Päivä oli pilvinen, mutta maisemat silti upeat!

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

no olipahan ihanan pienet kukot!

Kuopiosta tulee itselleni mieleen valtava ukkonen ja pöydillä tanssiminen.

Virpi kirjoitti...

Pienet oli :)

Hassut mielikuvat Kuopiosta sulla, missäs siellä on pöydillä tanssittu?