keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Reilu vuosi peruspöperöintiä!

Ohhoh ja hupsis, pääsi nimittäin blogini yksivuotissynttärit sujahtamaan melkein ohi huomaamatta! Hurjan vikkelään on kulunut aika tämän omankin blogin parissa puuhaillessa, niinkuin ne aiemmatkin vuodet muiden blogeja lukiessa.

Blogin synttärit olivat oiva syy (anopin vierailun lisäksi) tekaista viikonloppuna herkkuja. Tällä kertaa Maku-hausta ideoita etsiessäni päädyin tekemään pätkismuffinseja, joita onkin tehty useammassa blogissa jo aiemmin. Resepti lienee lähtöjään Kinuskikissan blogista.

Pätkismuffinsit
(12 kappaletta)

1 Pätkis mini bites -pussi (140 grammaa)
150 grammaa voita
1,5 desilitraa sokeria
2 kananmunaa
3,5 desilitraa vehnäjauhoja
2 teelusikallista leivinjauhetta
2,5 ruokalusikallista (tummaa) kaakaojauhetta
1,5 desilitraa maitoa (tai kermaa)

Rouhi puolet Pätkis-pussin suklaista rouheeksi ja säästä loput sydämiksi muffinseihin.

Sekoita kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakao) keskenään kulhossa.

Vaahdota voi ja sokeri omassa kulhossaan. Lisää voi-munaseokseen kananmunat yksitellen. Sekoita sitten joukkoon kuiva-aineseos sekä maito. Lopuksi sekoita joukkoon myös Pätkis-rouhe.

Nostele taikinaa lusikalla muffinsivuoan koloihin tai yksittäisiin muffinsivuokiin. Lisää jokaiseen pala Pätkistä sydämeksi. Peitä taikinalla.

Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Muffinsit onnistuivat varsin hyvin ja maistuivat mainiolle! Kiitosta tuli niin kanssaeläjältä kuin anopiltakin.


Samana päivänä muffinsit saivat vielä toimia päivällisen jälkiruokana, jolloin ne saivat kaverikseen myös kermavaahtoa.

Kiitos kaikille teille, jotka olette blogissani vierailleet tämän ensimmäisen bloggaajavuoteni aikana. Toivottavasti jaksatte piipahtaa täällä myös tulevina aikoina! :)

10 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Onnea yksivuotiaalle! Tosin, niin kuin taisin jo todeta, Peruspöperöä tuntuu paljon, paljon vanhemmalta, kun olet ollut näissä blogikuvioissa mukana jo sen verran pitkään.

Virpi kirjoitti...

Jee, kiitos, sekä onnitteluista että kommentista :) mieltä lämmittää, että saa kuulua suureen, iloiseen ruokablogiperheeseen!

Tämä aamu aloitettiinkin tuoreilla sämpylöillä ja kakulla (tosin vaan esipaistetuilla ja pakastealtaan daim-kaakulla), kun tuo kanssaeläjä ikääntyi. Iloa siis riittää!

Pahalapsi kirjoitti...

Mahtavia turbomuffareita! :P Näyttävät aiiivan suussasulavan herkullisilta. Onnea myöskin vuoden vanhalle "blogivanhukselle" ;)

Virpi kirjoitti...

Kiitos Insanity!

Hyvältä maistuivat :)

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea vuoden vanhalle! Teikäläisestä sopii ottaa mallia :) Ja kiitos Oulu-vinkeistä, vielä ei ole ehditty testaamaan kovinkaan montaa, mutta nyt alkaa jo himpun verran hahmottaa missä ollaan :) kauppahallikin on vielä käymättä! Alkushokin jälkeen ihan kiva kaupunki ja kiva fiilis, odotellaan kevättä!

Virpi kirjoitti...

Kiitos Sinttu!

Kiva, jos Oulu alkaa jo tuntumaan vähän kotoisammalta - talvisuutta on nyt ainakin piisannut ihan riittämiin, joten toivottavasti se kevät (ja kesäkin) sieltä joskus saapuisi :)

anni kirjoitti...

Onnea synttäreiden johdosta :) Toivottavasti blogillasi on vielä monta vuotta edessä! Pidän blogistasi kovasti ja lisäsinkin sen omani linkkilistaan, muutaman muun suosikin joukkoon. Olen aloitteleva bloggaaja olisinkin otettu, jos kävisit vilkaisemassa raakilettani (http://anninkahvila.blogspot.com) ja kertoisit, jos et jostakin syystä haluaisi omaa blogiasi löytyvän linkkilistaltani. Kivaa viikkoa siulle :)

Virpi kirjoitti...

Kiitos Anni onnitteluista! :)

Kävinkin kurkkaamassa uutukaiseen blogiisi, jatkahan samaan malliin!

Ja tietenkään ei haittaa, että olen linkkilistallasi.

Merituuli kirjoitti...

paljon onnea yksivuotiaalle ja pitkää ikää :)!

Virpi kirjoitti...

Kiitos Merituuli! :) Enköhän minä täällä blogistaniassa tule roikkumaan vielä pitkään, niin mukavia elämyksiä ruoan ja siitä bloggaamisen myötä saa.