perjantai 2. huhtikuuta 2010

Nopea poropasta

Eilen olin suorittamassa ruokaostoksia pääsiäistä varten ja samoissa puuhissa oli aika monta muutakin ihmistä. Sain ostokseni suoritettua muilta osin kuitenkin ihan sujuvasti, mutta suunnatessani Stockan lihatiskille homma kävi hermostuttavaksi. Edelläni jonossa numerolappusten mukaan oli noin 40 ihmistä. Hetken jonon etenemistä tarkkailtuani totesin, että karitsan jauheliha saa odottaa jotakin toista kertaa ja teen lammaspullien sijasta jotakin muuta, johon saan ostettua tarvikkeet ilman lihatiskillä asiointia.

Pitkäperjantain aterialle löysin onnekseni lihatiskin viereen valmiiksi pakatuista lohifileistä sopivan kokoisen palasen. Enää tarvitsi siis keksiä jokin helppo ja nopea ruoka torstaille - kauppareissun jälkeen kotiin päästessä kun nälkä jo kurni siihen malliin, ettei mitään kovin monimutkaista tehnyt enää mieli ruveta kokeilemaan!

Nappasin leikkelehyllystä matkaani pari pakettia kylmäsavuporoleikkelettä ja maitohyllystä ruokakermaa. Heitin koriin myös paketillisen täysjyvätuorepastaa.


Nopea kylmäsavuporopasta kahdelle

2 pakettia eli 160 grammaa kylmäsavuporoleikkelettä
2 desilitraa ruokakermaa
Pieni sipuli
250 grammaa täysjyvätuorepastaa
Mustapippuria myllystä
Aurinkoinen Provence -mausteseosta myllystä

Paistamiseen voita ja/tai öljyä

Pastan päälle murusteltua sinihomejuustoa ja/tai parmesania

Silppua poroleikkeleet pienemmäksi. Silppua myös sipuli pieneksi silpuksi. Laita pastan keitinvesi kiehumaan.

Kuullota ensin sipulisilppua pannulla hetki, sen verran että pehmenevät mutteivat ruskistu. Lisää sitten joukkoon porosilppu. Anna poron lämmetä pannulla rauhassa, sekoittele välillä. Mausta pippurilla ja esimerkiksi Aurinkoisella Provencella.

Kun pastavesi kiehuu, laita tuorepastat sekaan. Käyttämieni tuorepastojen keittoaika oli viitisen minuuttia. Kaada samalla kerma poro-sipuliseoksen joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen muhia sen aikaa, kunnes pastasi ovat kypsät.

Valuta pasta. Tarkista maku porokastikkeesta. Suolaa kastikkeeseen ei todella tarvitse lisätä - poro oli ainakin meillä niin suolaista, että se riitti kyllä ihan itsessään.

Kasaa lautaselle pastaa ja nosta kastiketta päälle. Jos liika suolaisuus ei pelota, murusta annoksen päälle vielä hieman sinihomejuustoa. Itse laitoin jääkaapissa majailleesta Aura Goldin jämästä omaan annokseeni hieman. Kanssaeläjä laittoi pelkkää parmesania. Rouhi vielä päälle mustapippuria.

Pasta upposi nälkäisen mahaan vikkelästi. Tosi suolainenhan tämä on, mutta saa se ruoka joskus sitäkin olla. Kaverina maistui Ecussonin siideri ja kanssaeläjällä tumma Gourmet-ruokaolut.

Peruspöperölä toivottaa kaikille suklaisen ihanaa ja maistuvaa pääsiäistä!

Ei kommentteja: