tiistai 17. elokuuta 2010

Anna kokin yllättää

Heti alkuun pyydän suuresti anteeksi blogiltani ja sen niiltä lukijoilta, joita onneton päivittämistahtini ei vielä ole kokonaan karkoittanut paikalta. Selitykseksi tähän niukkojen postausten kesään tarjoan seuraavaa; kesääni tähän mennessä on kuulunut kolmet polttarit (joista yhdet omat), omat syntymäpäivät, kahdet ystävien häät (ja yhdet vielä edessä), isäni äkisti tullut poismeno ja hautajaiset, äitini 60-vuotissyntymäpäivät sekä omat häät. Tämä kaikki noin kahden ja puolen kuukauden sisällä on vienyt jokseenkin paljon aikaani.

Postattavaa siis on roikkumassa, ja osaa resepteistä onkin jo kyseltykin. Niin kuin vaikka täydellisesti onnistuneiden vegaanisten muffinssien. Mutta lupaan ja vannon että yritän saada bloggaustahtini kiihtymään!

Tällä kertaa postaus liittyy kuitenkin edelliseen viikonloppuun, jolloin kanssaeläjästä tuli aviomieheni. Perjantai 13. päivä ei ollut meille epäonnen-, vaan onnenpäivä, sillä sanoimme tuolloin Oulun maistraatissa toisillemme tahdon. Siviilisäätymuutoksen kunniaksi kilistelimme tietysti kuohuvalla, mutta menimme myös nauttimaan kaksin ihanaa illallista erääseen Oulun parhaimmista ravintoloista, Matalaan.

Ravintola Matalasta voi saada joko kolmen, viiden tai seitsemän ruokalajin kokin yllätysmenun. Viineillä tahi ilman. Olimme tehneet pöytävarauksen sekä tilauksen viiden ruokalajin yllätysmenusta etukäteen. Vaikka tuore aviomieheni todella on välillä jokseenkin rajoittunut ruokailija, uskalsimme ottaa tällaisen sokkomenun koska olimme sellaista joskus aiemminkin samaisessa paikassa maistaneet ja molemmat tykänneet kaikesta tarjolle tulleesta. Luotto oli kova paikan kokin taitoihin myös tällä kertaa. Kuvallinen anti postauksessa kyllä rajoittuu kolmeen ruokalajiin, sillä herkullinen tilanne vei mennessään ja unohdin kuvata kokonaan välikeiton sekä juustot.

Alkupalana meille tarjoiltiin muikkukrokettia, muikunmätiä, kukkakaalipyrettä, savusinappijäätelöä, pinaattipyrettä, marinoituja kanttarelleja ja joitakin kasviksia.

Välikeittona pöytään tarjoiltiin maa-artisokkakeittoa, jonka seassa oli kuhapateen (tai vastaavan, oikea termi katosi jo mielestäni...) palasia ja päällä oli mantelivaahtoa.

Pääruokana tarjoiltiin kyyhkynrintaa sekä koipea, bataattipyrettä, pähkinäistä pastaa, madeirakastiketta ja kasviksia.

Pääruoan jälkeen ennen varsinaista jälkiruokaa tarjolle tuotiin kermaista ja voimakkaan makuista sinihomejuustoa, tuhkaraitajuustoa, pähkinäbriossia sekä viikunahilloketta.

Jälkiruokalautaselta löytyi unelmakuohkeaa vispipuuroa, mustikkajäätelöä sekä vadelma- että persikkakastikkeita.

Juomapuolella turvauduin täysin tarjoilijan suosittelemiin viineihin, kun taas mies pysytteli tummahkon oluen linjalla alku- ja jälkiruokakuohuvien lisäksi. En todellakaan pystynyt painamaan mieleeni tarjoiltujen viinien nimiä, mikä hieman harmittaa. Tällaiset menut pitäisi aina saada mukaansa kirjallisena, niin muistaisi myöhemminkin mitä kaikkea hyvää tulikaan nautittua!

Menu oli kokonaisuudessaan taas aivan loistava. Kaikki maistui herkulliselta ja annosten maut toimivat keskenään valtavan hyvin. Vaikka esimerkiksi kyyhky oli meille molemmille uusi tuttavuus, maistui se oikein hyvältä. 54 euroa per henkilö (ilman juomia) näistä herkuista ei mielestäni ole ollenkaan paha hinta. Koko laskumme juomineen päivineen oli 170 euron hujakoilla.

Matalasta jatkoimme matkaamme hotellille, sillä olimme päättäneet satsata hääviikonloppuumme sen verran lisäluksusta että yövyimme kaksi yötä paikallisen Scandicin hieman paremmassa (=isommassa ja parvekkeellisessa) hotellihuoneessa.

Hotellihuoneestamme löytyi vielä lisää herkkuja, sillä ottamaamme hotellin hääpakettiin sisältyi muun muassa tämä herkkutarjotin kuohuviineineen. Harmi kyllä olimme Matalan tarjoiluista jo niin täynnä, että lähinnä hieman napostelimme lautasen antimia, eikä äärikuiva kuohuviinikään oikein maistunut kun oli hetki aiemmin nauttinut hieman parempilaatuisia juomia.

Lauantaiaamuna huoneeseemme tarjoiltiin vielä mukava aamiainen. Nautimme cocktailpiirakoita, sämpylöitä, ruisleipää ja croissantteja runsaine lisukkeineen kahvin ja tuoremehun kera huoneemme parvekkeella katsellen aurinkoiselta ja helteiseltä vaikuttavaa aamua ja heräilevää kaupunkia.

Oma lauantaimme jatkui kaunistautumisella, sillä olimme kutsuneet muutamia kymmeniä läheisiämme juhlimaan kanssamme naimiisinmenoamme. Myös lauantai sujui hyvän seuran, oikein maistuvan ruoan ja juomien sekä musiikin parissa aivan pikkutunneille saakka. Hääjuhla sujuikin jokseenkin trooppisissa merkeissä, kun päivän helteen jälkeen taivas repesi juuri kun kaikki olivat päässeet sisälle ja aloittaneet ruokailun. Kaatosateen jälkeen ulkoilman kosteusprosentti oli huikaiseva ja kuuman kostea pimeä yö toi mieleen ihan jonkin muun maan, kuin Suomen elokuisen kesän.

8 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Osanottoni ja onnitteluni. Onneksi jotain ihanaakin surun keskellä! Tervetuloa takaisin blogaamaan :)

Virpi kirjoitti...

Kiitos Janna! :) Ei ole ainakaan tunteita ja tapahtumia tästä kesästä puuttunut, jospa nyt sitten hieman tasaisempaa syksyä päin, jotta voi taas pistää blogaten vähän useamminkin.

kitinen kirjoitti...

Osanottoni ja onnitteluni minulta myös <3

Suurella mielenkiinnolla odotan, mitä kaikkea sulla mahtaa blogia varten ollakaan mielessäsi! :D

Virpi kirjoitti...

Kiitos kitinen! :)

Eiköhän tässä ihan entiseen malliin jatketa kokkausta ja bloggausta, tosin mistäpä sitä koskaan tietää millaisia kokeilunhaluja keittiön puolella tämä rouviintuminen saakaan aikaan :D

Merituuli kirjoitti...

ihana hääviikonloppu! te olette kyllä osanneet nauttia toisistanne ja juhlistaa tapahtumaa hienosti.

Virpi kirjoitti...

Kiitos Merituuli! :) kyllä meillä ainakin oli herkullista ja hauskaa koko viikonlopun, joten eiköhän tämä homma mennyt ihan niin kuin pitikin!

kitinen kirjoitti...

Sun ruokasi ovat välillä hieman liian "hienoja ja monimutkaisia" Peruspöperöä -otsikolle :D Mutta täällä on myös paljon kivoja juttuja, joita tekisi mieleni itsekin testata. Niinpä tunnustus blogissani sinulle :)

Virpi kirjoitti...

kitinen, en kyllä oo aatellut että tekisin kovinkaan hienoa tai monimutkaista ruokaa :o mutta kiitos tunnustuksesta, täytynee tarttua haasteeseen!