sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Lounassalaatti

Yleensä syön työpaikalla lounaan ruokalassamme, joka on lajissaan oikeinkin kelvollinen. Vaihtoehtoja on tarjolla useita ja laatukin on yleensä kohdallaan. Salaattipöytä on tuore ja monipuolinen. Iltavuorossa pidän kuitenkin ruokatauon vasta ruokalan lounasajan loputtua, joten silloin täytyy ottaa mukaan eväät. Viime aikoina olen tehnyt usein evääksi salaattia "mitä kaapista löytyy" -periaatteella. Tässäpä yksi sellainen salaatti.

Kalkkunasalaatti
(yhdelle)

Salaattia vajaa ruukullinen
Pätkä tuorekurkkua
Muutama siivu savusaunakalkkunaa
Gouda-juustoa
Kurpitsansiemeniä
Cashew-pähkinöitä
Vihreää pestoa

Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Revi ne suupaloiksi eväsrasian taikka lautasen pohjalle.

Leikkaa kurkku ja gouda kuutioiksi.

Leikkaa tai revi käsin myös kalkkunasiivut suupaloiksi.

Jos ehdit ja jaksat, voit paahtaa cashewit.

Ripottele kurpitsansiemenet ja cashewit salaatin pinnalle.

Lopuksi tiputtele muutama nokare vihreää pestoa kastikkeen virkaa toimittamaan.

Usein koostan siis evässalaatin salaatti+tuorekurkkupohjalle ja laitan mukaan mitä leikkelettä ja juustoa jääkaapista nyt sattuukaan löytymään. Myös pähkinät ja/tai siemet tuovat kivaa rouskuvuutta ja täyttävyyttä salaattiin. Kastikkeena toimii yleensä avokadoöljy ja tumma balsamico. Mustapippuriakin on kiva rouhia salaattiin makua tuomaan.

2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Salaatit ovat kyllä kiva eväs, ei tule niin sitä iltapäiväkoomaa, kuten jonkun tukevamman ruoan syömisestä usein tulee. Minäkin olen löytänyt vastikään nuo erilaiset pähkinät ja siemenet, ne sopivat moneen ruokaan.

Virpi kirjoitti...

Minä voisin suunnilleen elää juustoilla ja pähkinöillä, ne on niin monikäyttöisiä ja herkullisia <3