maanantai 27. helmikuuta 2012

Tuliset pilleet

Viime lauantaina kokoonnuimme jälleen viettämään iltaa enimmäkseen oululaisten ruokabloggarien kanssa, mutta oli meillä mukana pari pitkän matkan vahvistustakin. Emännöintivuorossa oli Kokkien ja Pottien Hannele ja teemaksi hän oli valinnut chilin. Tulisesta teemasta huolimatta mukaan oli uskaltautunut myös kaksi uutta miittailijaa; Sokerikukkasia-blogin Kardemumma sekä Makuja kotoa -blogin Heidi.

Ilta oli täynnä chilin eri vivahteita hyvin monessa eri muodossa. Ihan kaikesta illan tarjonnasta en edes muistanut ottaa kuvaa, mutta muiden blogien postauksista löytyy melko kattava katsaus!

Minulla oli muassani sekä varsinainen että vara-aviomies. Vara-aviomies T oli tehnyt tulisia raakasuklaita. Polttelivat kyllä suussa, vaikka näyttävät vaarattomilta!

Itse tein tarjolle niin makeaa kuin suolaistakin. Makean osion virkaa toimittivat chiliset ja suklaiset fudget. Tekoon sain idean täältä.

Chilifudge

1 Fazerin tumma suklaalevy rouhittuna
Puolikas Fazerin maitosuklaalevy rouhittuna
50 grammaa pinjansiemeniä
1 ruokalusikallista chilijauhetta
1 tölkki kondensoitua maitoa
1 teelusikallinen vaniljaesanssia

Paahda halutessasi pinjansiemenet.

Kaada kondensoitu maito kattilaan ja kuumenna kunnes on kuumaa, mutta ei kiehuvaa.

Lisää rouhittu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Nosta kattila pois liedeltä.

Lisää seokseen pinjansiemenet, chilijauhe sekä vaniljaesanssi. Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos vuokaan ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.

Kun massa on jähmettynyt vuokaan, leikkaa massasta veitsellä neliöitä.

Fudgeista tuli mukavan lempeitä. Kotona maisteltuna, kun muuta chilistä ei vielä ollut ehtinyt syödä, näissä maistui kiva pieni takapotku chilijauheesta. Illan aikana nämä toimivat sen sijaan mukavina neutralisoivina välipaloina.

Huono kuva, mutta nälkäisenä en jaksanut keskittyä kuvaamiseen kovin tarkasti, kun halusi vain äkkiä maistaa kaikkea herkullista! Lautasella Kokkeillaan-blogin Kotiharmin ihana soppashotti sekä vuohenjuustomousse tarjoiltuna illan kadehdituimmalta tarjoilualustalta, eli ylihienoilta lusikoilta! Nurkasta pilkistää puolestaan (Diplomi-)insinööri-Pekan tarjoilema koreahenkinen possu.

Makuja kotoa tarjosi iltaan makirullia, joissa oli täytteenä avokado-paprika sekä chorizo-kurkku.

Soppaa ja silmukoita oli tutkinut Pioneer Womanin tarjontaa ja löytänyt sieltä inspiraation erinomaiseen salaattiin.

Meikäläisen panostus suolukkaosastolle olivat Brunssi-kirjasta bongatut fetaiset ja chiliset leipäset. Laitan tähän nyt kirjan mukaiset ohjeistukset, itse kasvatin reseptiä isommalle porukalle.

Feta-chilileipäset
(2 annosta)

4 viipaletta ciabattaa
200 grammaa fetajuustoa
2 ruokalusikallista oliiviöljyä
1 teelusikallinen chilihiutaleita (tai vastaavassa suhteessa tuoretta chiliä)
1 teelusikallinen kuivattua oreganoa
(Rucolaa)

Leikkaa leipä viipaleiksi.

Nosta leipäviipaleet leivinpaperoidulle uunipellille.

Leikkaa fetasta paksuhko siivu jokaiselle leipäviipaleelle.

Sekoita öljy, chilihiutaleet tai silputtu tuore chili sekä oregano keskenään. Lusikoi öljyä leiville.

Grillaa uunissa kunnes juusto alkaa sulaa.

Tarjoile rucolan kanssa.

Rucolat jäivät kotijääkaappiin, joten niitä ei nyt meikäläisen tarjoiluversiossa ollut ja käytin chilihiutaleiden sijasta tuoretta punaista chiliä. Tulos oli melko tulinen, mutta fetajuusto kivasti kuitenkin tasapainotti chilin tulisuutta.

Chilisiä karkkejakin oli tarjolla, joista nuo mustat etummaiset olivat kuulemma niitä kaikista petollisimpia. Itse nössöilin, enkä maistanut. Chilimaustetut mantelit toi tarjolle Campasimpukka. Kuten myös seuraavassa kuvassa näkyvät keksit.

Ghetto Gourmet'n panostus iltaan olivat aivan erinomaiset ribsit filippiiniläisessä hengessä ja luumuisella barbequesoosilla höystettynä. Niin herkullista ja niin mureaa!

Hannele oli saanut Chilikaupasta vähän korruptiotuotteita iltaa siivittämään. Yksi niistä oli Hööki-puluveri, joka pääsi makustamaan melkoisen tuiman tulista drinksua.

Hannele askarteli meille tarjolle myös mielenkiintoisia possukääröjä, joissa riisipaperin sisältä löytyi kasviksia ja suikaleiksi riivittyä possua. Näitä sitten dippailtiin muutamaan erilaiseen soosiin.

Kuten todettua, kaikista illan antimista ei valitettavasti meikäläisen kameraan päätynyt todistusaineistoa, mutta sehän todistaa vain sen, että hauskat jutut ja hyvä seura veivät mennessään, eikä kuvaaminen ollut päällimmäisenä mielessä.

Kiitos vielä Hannelelle emännöinnistä ja kaikille mukana olleille siitä, että teitte jälleen kerran illasta hauskan ja herkullisen!

8 kommenttia:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Kyllä! Hauska ja herkullinen oli iltamme. Ihana palata näiden blogijuttujen kautta muistelemaan ja sielussaan maistelemaan herkkuja.

Virpi kirjoitti...

Kotiharmi: Ilta oli kyllä onnistunut ja samoin tarjoilut :) En tajua miten se voikin olla niin hauskaa aina teiän kans!

Heidi kirjoitti...

Nää fudget menee heti kokeiluun tulevana viikonloppuna, kun juhlitaan miehen synttäreitä :) Tosin ehkä hyvin miedolla chilillä, kun pienemmätkin vieraat varmaan himoitsee niitä...

Virpi kirjoitti...

Heidi: Varmasti näistä saa lapsikelpoja, jos vähentää vaan sitä chilin määrää!

Riksu kirjoitti...

Fudge nam... pitäs opetella tekemään tämmöisiä ja karkkeja enemmän. Kiitokset vielä viimeisestä!

Virpi kirjoitti...

Riksu: Hyvin toimi tuo fudge kyllä näissä pilleissä :) Kiitos teille aivan ihanista ribseistä ja lauantaina nähdään taas!

Helmi kirjoitti...

Voi hertsileijaa, mitkä ruokabileet teillä on taas ollu! Aivan mielettömät tarjoilut kerrassaan!
Olisikohan tällaiseen tapahtumaan tällaisen oululaisblogistinulikan mahdollista päästä joskus osallistumaan? (:

Blogistani löytyy muuten pieniä terveisiä sullekin. (:

Virpi kirjoitti...

Helmi: Ei miitit mitään suljettuja salaseuran kokouksia ole, joten toki mukaan pääsee! :)