keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kinuskiset raparperikeksit

Siskolta saamiani raparpereita tuhosin hillokkeen lisäksi myös ihaniin raparperi-kinuskikekseihin, joiden resepti kiinnitti huomioni Herkussa ja Koukussa. Keksiresepti lienee alunperin Maku.fi:stä lähtöisin.

Koska hyviä keksireseptejä ei ole koskaan liikaa, ja helpot ja hyvät ohjeet on mukava jakaa aina eteenpäin, haluan laittaa ohjeen esiin myös tänne pöperölän puolelle.

Kinuskiset raparperikeksit

200 grammaa pehmennyttä voita
2 desilitraa sokeria
1 desilitra kinuskikastiketta
4 desilitraa (luomu)vehnäjauhoja
1,5 desilitraa kaurahiutaleita (laitoin luomuneljänviljanhiutaleita)
2 teelusikallista leivinjauhetta
Muutama varsi raparperia
1 ruokalusikallinen perunajauhoja

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe sekä kaura/neljänviljanhiutaleet.

Putsaa ja kuori tarvittaessa raparperit. Pilko pieniksi, kekseihin sopiviksi paloiksi. Sekoita joukkoon perunajauhot.

Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös kinuskikastike.

Vaivaa käsin voi-sokeri-kinuskikastikeseokseen ensin kuiva-aineseos ja sen jälkeen raparperit.

Pyörittele taikina jauhotetulla alustalla pötkyläksi, noin 30 cm:n mittaiseksi. Peitä taikinatanko kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi. Viipaloi sitten taikinasta palasia ja asettele leivinpaperoidulle pellille.

Tai jos teet keksejä myöhään illalla tai olet muuten vaan laiska, skippaa tuo jääkaapitus ja nostele taikinasta klönttejä uunipellille lusikan avulla. Kekseistä ei tule niin nättejä, mutta hyviä niistä silti tulee.

Mulla myös meinasi unohtua koko kinuskikastike, ja lisäsin sen taikinaan ihan viimeisenä. Ei tuntunut haittaavan olennaisesti lopputulosta sekään, onneksi!

Paista keksejä 200 asteisessa uunissa, keskitasolla noin 16-18 minuuttia. Nosta sitten pois uunipelliltä leivinpaperin päälle jäähtymään.


Koska raparperipiirakan kanssa maistuu aina niin hyvältä jokin vaniljainen; jäätelö tai kastike, päätin syödä keksejäkin kokeilun vuoksi "täytekekseinä", joissa oli välissä vaniljajäätelöä. Toimi!

Keksit saivat myös aikaan tyytyväistä myhäilyä työtovereiden keskuudessa, joten uskallan suositella kaikille teille, jotka haluatte upottaa raparperisatoanne vaihtelun vuoksi vaikka kekseihin.

4 kommenttia:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Oijjoi, kinuski ja raparperi! Ei voi tulla muuta kuin tosihyvää :) Minä oon tosi ranttu keksien ja pikkuleipien syöjä, mutta arvelisin, että nämä uppoaisivat. Helposti.

Virpi kirjoitti...

Kotiharmi: En minäkään varsinainen cookie monster ole, mutta silloin tällöin tämmöiset kotitekoiset, rosoiset ja ihanat keksit kyllä maistuu! Suosittelen testaamaan :)

Canelia kirjoitti...

Hihii, tämäpä sattui: minäkin bongasin samaisen reseptin Herkusta & Koukusta, ja taikina lepäilee parhaillaan jääkaapin viileydessä. : ) Alkuviikosta jo totesin, että kinuskista ja raparperista syntyy oivallinen piirakka, joten luultavasti nämä keksitkin maistuvat paremmin kuin hyvin. Täytyykin tästä lähteä lämmittämään uunia... : P

Virpi kirjoitti...

Canelia: Hyvät reseptit kiertää :) toivottavasti keksit onnistuivat ja maistuivat!