perjantai 14. syyskuuta 2012

Siiderimarinoitua kanaa

Hartwall kutsui ruokabloggareita osallistumaan Onnen omenoita -kisaan, jossa tarkoituksena on esitellä jotakin brunssille sopivaa syötävää, jonka valmistuksessa on käytetty jotakin uusista Happy Joe -siiderisarjan siidereistä taikka joka sopisi erityisen hyvin näiden siiderien kanssa nautittavaksi. Lähdin mukaan, koska minua kiinnosti testata, miltä Happy Joet maistuvat, olenhan siideri-ihmisiä.

Ensimmäinen ajatukseni oli tehdä siideristä jonkinlaista siirappia, jonka sitten olisin tarjoillut lettujen kanssa, mutta näemmä taas oululaisten ajatukset kulkivat samaa rataa, ja Kokkeillaan Kotiharmi ehti tehdä samanhenkistä kisaan tarjolle. Siispä seuraavan ajatuksen kimppuun!

Siiderimarinoitua kanaa

Noin 500 grammaa marinoimattomia broilerin filepihvejä
3 pientä kynttä valkosipulia
1 lime
4 ruokalusikallista (luomu)soijakastiketta
1,5 desilitraa Happy Joe Oakwood -siideriä
Mustapippuria myllystä

Poista kanafileet alkuperäispakkauksesta ja asettele ne suljettavaan rasiaan.

Kuori valkosipuli ja murskaa kynnet ronskilla otteella veitsellä, ei tarvitse alkaa pilppuamaan pieneksi. Lisää valkosipuli kanojen päälle rasiaan.

Halkaise lime ja purista molempien puolikkaiden mehu rasiaan.

Mittaa rasiaan vielä siideri ja soijakastike.

Rouhi vielä mustapippuria melko reippaalla otteella ja sulje rasia. Heiluttele kanoja ja marinadiaineksia rasiassa niin, että marinadi sekoittuu ja leviää ympäri kanafileitä.

Anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli.

Olen aiemmin marinoinut kanaa muun muassa rommipohjaisessa marinadissa ja ajattelin, että mikseipä siiderikin voisi aivan yhtä hyvin toimia.

Brunssipäivän aamuna voit sitten paistaa kanat pannulla kypsiksi. Kypsän kanan voi viipaloida nätisti tarjolle. Voit tehdä täytettyjä kanaleipiä valmiiksi tarjolle, tai koota vain täytteet ja leipää tarjolle pöytään, jolloin jokainen voi valita täytteistä mieleisensä.

Tuoreen, herkullisen ciabattan sisään päätyi siiderimarinoidun kanan lisäksi limellä maustettua ranskankermaa, rucolaa ja brie-juustoa. Erittäin herkullinen täyteyhdistelmä!

Limellä maustettu ranskankerma

1 purkki ranskankermaa
1 lime
Suolaa, mustapippuria

Halkaise lime ja purista puolikkaista mehut ranskankerman joukkoon. Sekoita hyvin.

Rouhi ranskankerman sekaan mustapippuria ja ripaus suolaa. Sekoita vielä.

Täytetty kanaleipä maistui oivalliselta Happy Joe Cloudy Applen kanssa.

7 kommenttia:

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Minä söisin tuon leivän ilolla! Tykkäsin myös Happu Joe -siideristä, joten ottaisin sitä kyytipojaksi. Kiva vinkki tuo siiderillä marinointi, sitä en olekaan koskaan kokeillut. Onnea kisaan :)

Virpi kirjoitti...

Hyvää olikin! Mies suhtautui vähän skeptisesti mun siiderimarinadiin, mutta veteli sitten melko läjän kanaa oikeen tyytyväisenä kuitenkin :) Jotenkin se alkoholi ja happo kivasti murevoittaa lihaa.

Hannele kirjoitti...

Mainio idea!

Virpi kirjoitti...

Hannele: Kiitos :) Marinadeissa on vielä se hyvä juttu, että voi aina soveltaa vähän sen mukaan, mitä sattuu olemaan ulottuvilla.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Taidan ottaa apinoinnin kohteeksi, siideristä tykkään minäkin! :)

Virpi kirjoitti...

Campasimpukka: Apinointi on sallittua, etenkin siideristä pitävälle :)

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen vielä liekittämään viskillä :) (vain jos osaa)