lauantai 3. marraskuuta 2012

Lähes aito avokadopasta

Safkaa-kirjasta löytyvä avokadopastan resepti on noussut aivan uskomattomaan kiitoon niin ruokablogipiireissä kuin niiden ulkopuolellakin. Työpaikkojen lounaspöydissä puhutaan siitä, kuka on jo kokeillut ja ketkä aikovat tehdä sitä mahdollisimman pian. Useat ruokabloggarit ovat hehkuttaneet pastaa omissa blogeissaan.

Eihän tällaista reseptiä vaan voi ohittaa, pakko on myös kokeilla itse. Perjantaipastaksi päätyi siis tällä kertaa avokadopasta. Tosin ihan aito avokadopasta tämä ei ollut, sillä kaupan valikoimien vuoksi omasta pastastani jäivät uupumaan reseptinmukaiset lehtipersilja ja pecorino. Avokadokin olisi voinut olla vielä kypsempi!

Avokadopasta
(yhdelle)

Puolikas valkosipulinkynsi tai pieni kokonainen kynsi
Neljäsosa chilistä
Puolikkaan limetin mehu tai pienen kokonaisen limetin mehut
1 kypsä avokado
0,25 desilitraa oliiviöljyä
Kourallinen tuoretta basilikaa
(Kourallinen tuoretta lehtipersiljaa)
1 desilitra yhteensä raastettua pecorinoa ja parmesania
Suolaa, mustapippuria
Noin 250 grammaa spagettia


Tee kastike samaan tarjoilukulhoon taikka syvälle lautaselle, josta tarjoat pastan.


Pilko valkosipuli ja chili.


Purista joukkoon mehut limetistä.


Halkaise avokado ja poista siitä kivi. Leikkaa sisukset veitsellä kuutioiksi ja koverra sitten lusikan avulla sisukset kulhoon/lautaselle.


Silppua yrtit ja lisää muiden ainesten joukkoon.


Raasta juusto(t) ja laita nekin kulhoon.


Lisää öljy, suolaa ja pippuria. Sekoita.


Maista kastikeaineksia. Suolaa tulee olla riittävästi, tai muuten lopputuloksesta saattaa tulla kovinkin mauton.


Keitä spagetit hyvin suolatussa vedessä.

Ota talteen vajaa puoli desilitraa keitinvettä ja sekoita se kastikkeen joukkoon.


Valuta pasta ja sekoita kulhossa/lautasella kastikkeen kanssa hyvin sekaisin.

Raasta vielä päälle parmesania ja rouhi mustapippuria myllystä ja nauti!

Pasta oli hyvää, ja maistui aika eriltä, kuin olisin ainesosalistan perusteella osannut kuvitella. Varmasti testaan tätä vielä toistekin niin, että kaikki ainekset ovat alkuperäisen reseptin mukaisia.

Testatkaa siis ihmeessä. Avokado ei tosiaan maistu tässä varsinaisesti avokadolta, vaan tuo ruokaan pehmeyttä. Oikein mainio kasvispasta!

3 kommenttia:

Kotiharmi kirjoitti...

Mää luulen, että tää on hyvää, vaikkei aina kaikki ainekset satukaan just niitä "oikeita".

Anonyymi kirjoitti...

Taa on tosi hyvaa! Kun raastaa valkosipulin viela microplanella niin valkosipulin maku tulee paremmin esille. Chilin sijasta voi kayttaa sambalia ja joukkkon lisata viela pilkottuja kirsikkatomaatteja.

Virpi kirjoitti...

Kotiharmi: Toimii tosiaan puutteellisenakin versiona, mutta pitää silti vielä testata joskus se "ihan oikea" versiokin :)

anonyymi: Hyviä vinkkejä, kiitos!