keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Läskisoositreffit Kannaksessa

Hei vaan Helsingistä!

Uusi työ on pitänyt tämän bloggarin varsin kiireisenä, ja väsyneenä. Kokkaus minikokoisessa citykodissa on ollut sarjassa "tuttua, turvallista ja nopeaa", eikä blogia ole muka ehtinyt päivittää. Ja kyllähän te sen tiedätte, että mitä pidempään postausta siirtää, sitä vaikeampaa se muka on? No ainakin nyt tiedätte.

Yksi asia, josta olen ollut hiljaisesti hieman kateellinen Oulussa on ollut ravintola Kannaksen läskisoossimaanantait, jollainen siis on joka kuun ensimmäisenä maanantaina. Asiaan perehdyin jo taannoin Kulinaarimurulan Jaanan avustuksella. Jaana on asiassa ekspertti, hän piti blogissaan jopa kauneuskisat soosseille! Ja soossihan siis on joka kerta erilaista, kuten sen keralla tarjoiltu pottumuussikin. Myös lisukevalikoima on elänyt kuulemma aikojen saatossa.

Toissapäivänä koitti vihdoin se päivä, kun kalenterissani oli merkintä "läskisoossimaanantai Jaanan kanssa".

Tällä kertaa liha oli kastikkeessa melko pieninä sattumina, mutta maku oli kohdillaan niin kastikkeessa kuin muussissakin. Lisukkeena oli kupponen puolukkaa, punajuurta ja suolakurkkuja. 15 euron hintaan kuuluvat myös jälkkäriksi tarjoillut köyhät (vaiko rikkaat?) ritarit, joista en ruokahuumassani tajunnut edes ottaa kuvaa. Mutta uskokaa, että hyviä olivat nekin!

Läskisoossineitsyys siis meni, mutta eipä tainnut jäädä viimeiseksi kerraksi.

Ja sikäli mikäli joku vielä tätä blogiani on jaksanut seurata heikosta päivittämistahdista huolimatta, lupaan edes yrittää parantaa vähän tapojani ja postata sitten vaikka matalan kynnyksen höpötysjuttuja, jos en muuta.

Ei kommentteja: