sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Muurinpohjalätyt

Kesä on täällä!

Viikonloppu tuli vietettyä Kainuussa mökkeilemässä vara-aviomiehen perheen mökillä, järven rannalla. Sää oli kuin tilauksesta koko eilisen aivan täydellinen, lämmintä ja pääosin aurinkoista. Laineiden liplattaessa laiturilla hyvässä seurassa pötkötellessä, välillä lasista skumppaa hörpätessä, ei juurikaan kaivannut elämäänsä mitään muuta kuin sen hetken.

Paitsi ehkä vähän muurikkalättyjä.

Ja niitähän tehtiin!

Muurikkalätyt
(noin 12 isoa)

3 kananmunaa
1,5 ruokalusikallista sokeria
0,75 litraa punaista maitoa
Noin 3 ruokalusikallista sulatettua voita
Noin 3,75 desilitraa vehnäjauhoja

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja vatkaa sitten sekaan sokeri.

Sulata voi.

Sekoita munien ja sokerin joukkoon vähitellen maito, sulatettu voi ja jauhot. Sekoita rakenne paakuttomaksi.

Anna taikinan tekeentyä noin tunnin verran.

Käytä muurikkapannulla runsaasti rasvaa paistamiseen.

Kaada taikinaa ohuelti muurikkaan ja paista letut niin, että reunat ovat rapeita ja pitsimäisiä.

Lätyt voi täyttää mieleisillään täytteillä. Meillä tarjolla oli kermavaahdon lisäksi siivutettua banaania, mansikka-raparperihilloa ja kuningatarhilloa. Letut nautittiin tietysti ulkona terassilla. Maistui ihan kesältä!

4 kommenttia:

Kotiharmi Kokkaa kirjoitti...

Voi Virpi, minkä teit! Lättyhimon melkein keskellä yötä!!! Pitänee lykätä asiaa tuonnemmaksi ja herkutella päiväsaikaan.

Virpi kirjoitti...

Pahoittelut lettuhimosta :) mutta se on ihan hyvä himo, joskin helpompi tosiaan toteuttaa päiväsaikaan!

Rommirusina kirjoitti...

Aika täydellinen viikonloppu ainakin meikäläisen korvaan.

Virpi kirjoitti...

Se oli kyllä jokseenkin täydellinen! Sääkin suosi pe-la, vasta sunnuntaina satoi ja viileni. Hyvä sää, ihanat ihmiset, kiireetön oleminen ja kokkaus - eipä sitä paljon muuta sitten enää tarvitsekaan!