keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Kanssaeläjän synttäripäivällinen

Kanssaeläjälläni on tänään ikääntymispäivä. Sen kunniaksi lupasin kokata hänelle kolmen ruokalajin päivällisen ja kyselin hänen ruokatoiveitaan jo aiemmin. Kuten aiemmin olen jo todennut täällä blogissakin, kanssaeläjällä on lieviä ruokarajoitteita, siis lähinnä ajatustasolla, ei mitään allergioita. Ruoka on hänen mielestään hyvää, jos siinä on tarpeeksi lihaa (ja ehkäpä myös rasvaa). Ja mielellään muutenkin mahdollisimman simppeliä ja "normaalia".

Näillä tiedoilla illan menu näyttää tältä:

Alkuun pesto-vuohenjuustobruschettaa rucolalla

Pääruoaksi lähipitäjän puikulaperunoita, pihviä naudan ulkofileestä sekä pippurikastiketta

Jälkiruoaksi juustokakkua

Ruokajuomaksi: tummaa tsekkiläistä olutta (kanssaeläjän suosikkiolutta, viiniä kun ei juo)

Juustokakkua en aikataulullisista syistä ehtinyt nyt itse tekemään, joten sen puolen hoitaa Stockmannilta valmiina ostettu New Yorkin juustokakku, joten vähän nyt livistin tuosta lupauksestani kokata itse 3 ruokalajia. Teen kuitenkin kakkua sitten lauantain synttärikekkereihin, joten ehkä pieni oikaisu tässä kohdassa sallittakoon. Laitan itse reseptit ja ohjeistukset tuonnempana, kun ruoat on kokattu, kuvattu ja nautittu!

New Yorkin juustokakku by Stockmann.

On oikeasti kivaa, kun saa kokata hyvää ruokaa rakkaimmalleen :)

2 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Myöhästyneet synttärionnittelut nokialaisilta! Toivottavasti juhla-ateria maistui. Kuulosti ainakin tosi herkulliselta...

Virpi kirjoitti...

Kiitos! Välitän terveiset itse synttärisankarille :) ja kyllä juhla-ateria maistui meille molemmille todella hyvin. Pistän varmaan tänään illemmalla kuvia ja vähän ohjeitakin, eilen en ehtinyt.