tiistai 19. toukokuuta 2009

Plagiaattipastaa

Söin tuossa taannoin Rossossa niin hyvää pastaa, että aivan yllätyin. Rossosta kun aiemmin ei mitään maailmaamullistavia makuelämyksiä yleensä ole saanut, jos ei nyt mitenkään erityisen pahaakaan. Mutta sillä kertaa valikoin listasta vuohenjuustopastaa, jonka kaverina pastassa hengailivat muun muassa artisokka, pinjansiemenet sekä aurinkokuivattu tomaatti. Ja hitsi kön se pasta nyt vaan jymähtikin suoraan makuhermoon aika miellyttävällä tavalla. Oli aivan pakko yrittää jäljitellä moista kotikeittiössäkin. Aivan vastaavaan lopputulokseen en päässyt, mutta maukasta tästäkin tuli.

Rossolaista vuohenjuustopastaa
(2-4 annosta, nälkäisyydestä riippuen)

(Luomu) täysjyväspagettia

(Luomu) pinjansiemeniä
Vuohenjuustoa
Hyvää tomaattimurskaa
Pari valkosipulinkynttä
Latva-artisokkaa (säilykeversioita purkillinen)
Aurinkokuivattuja tomaatteja (noin puolet pienestä säilykepurkista)

Sokeria, suolaa, pippuria, basilikaa

Silppua valkosipuli. Palastele aurinkokuivatut tomaatit pienemmäksi. Jos vuohenjuusto on tankona, eikä valmiina siivuina, niin kuin meillä tällä kertaa oli, niin leikkele juustosta sopivan kokoisia siivuja muutama kappale. Ravintolassa tässä oli isosta pötköstä leikattu yksi iso siivu, mutta minulla oli nyt pienempiä pari siivua per annos.

Laita pastavesi, jossa muassa suolaa ja loraus öljyä, kiehumaan. Keitä pastat makuusi sopivaan napakkuusasteeseen ja yritä ajoittaa pastat samaan vaiheeseen kastikkeen kanssa.

Aseta pannu/kattila/kasari kuumenemaan. Nakkaa pannulle pieni kourallinen pinjansiemeniä paahtumaan. Kun ovat saaneet hieman väriä, siirrä sivuun odottamaan. Siirrä seuraavaksi pannulle vuohenjuustosiipaleet ja koeta paahtaa niihin nätti rusehtava pinta. Minun nätti rusehtava pinta irtosi juustosta ja juusto jäi valkoiseksi. Noh, ei se onneksi makua pilannut.

Lorauta pannulle vaikkapa aurinkokuivattujen tomaattien säilöntäöljyä ja kuullota siinä valkosipulia hetkinen. Lisää sitten sekaan sekä aurinkokuivatut tomaatit että latva-artisokat. Sekoittele tovi ja humpsauta perään purkillinen tomaattimurskaa. Mausta vajaalla teelusikallisella sokeria ja rouhimalla myllystä perään sopivasti mustapippuria ja suolaa. Heitä sekaan myös yrttejä, minä pistin tällä kertaa kuivattua basilikaa ja taisi sinne vähän oreganoakin mennä. Anna muhitella siiheksi, että pastat alkavat olla kypsiä ja lisää joukkoon pinjansiemet sekä kastikkeen päälle vuohenjuustopalat, että ehtivät vielä hieman lämmetä. Kauho sitten kastiketta pastan sekaan ja asettele juustot päällimmäiseksi. Nauti vaikkapa hyvän täysjyväleipäsen kanssa.


Tältä se näytti pannulla ennen pastan sekaan kauhomista.



Ja tältä se näytti sitten lautasella pastan kaverina. Ei musta taitais koskaan ravintolakokkia tulla, sen verran heikoissa kantimissa on tämä ruoan nätisti lautaselle asettelu. Onneksi kuitenkin yleensä maistuu paremmalta kuin näyttää :)

3 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ommmmm nom nom! Tätä täytyy kokeilla vielä joku päivä. Olen tehnyt vuohenjuustopastaa ja tomaattipastaa, mutten vielä kertaakaan tomaattista vuohenujuustopastaa.

Rosmariini kirjoitti...

Siis voi lääh, mitä herkkupastaa. Tuota mulle kattilallinen! Ja tuo toiseksi alin tomaattikuva <3.

Sun pitää useamminkin käydä Rossossa syömässä, jos sieltä tarttuu tämmöisiä mukaan.

Virpi kirjoitti...

Mari: voin kyllä lämpimästi suositella tomaatin ja vuohenjuuston yhdistämistä, tässä pastassa ne ainakin oli tosi hyviä ystäviä keskenään :)

Rosmis: mitä ilmeisimmin ei pitäisi väheksyä ketjuravintoloitakaan, kun sieltä voi tämmöisiäkin herkkuaarteita löytää! musta tuntuu, että vetelin tätä eilen illalla ja tänään lounaaksi kattilallisen, ei voinut puhua kovin maltillisesta annoskoosta, oli vaan liian hyvää :D