sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Salaattia kanasta ja mozzarellasta

Kesän lähestyessä alkaa yhä useammin tehdä mieli salaattia. Salaattihan on kyllä siitä kiva ruoka, että sitä voi varioida niin helposti ja niin monilla tavoilla. Tämä salaatti syntyi viikolla kun olin vain keräillyt kaupasta mukaan kaikkea mitä sattui mieli tekemään ja lisäksi salaattia täydensi jääkaappiin vappukokkailuista ylijäänyt mozzarellapallo sekä pinjansiemenpussin jämät.

Kanamozzarellapersikkasalaatti pinjansiemenillä

Salaattia
Tuorekurkkua
Persikan puolikkaita tölkistä
Mozzarellaa
Kanan rintafilettä
Pinjansiemeniä

Paahda pinjansiemeniä kuivalla kuumalla pannulla kunnes ottavat vähän väriä. Siirrä siemenet syrjään odottelemaan. Lorauta pannulle tilkkanen öljyä ja paista kanan rintafile siinä kypsäksi, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kana jäähtymään. Revi lautaselle salaattia pohjaksi ja pilko sekaan tuorekurkkua. Ota tölkistä (minulla oli mehussa säilöttyjä, ei sokeriliemessä) pari persikan puolikasta ja pilko nekin sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja laita salaatin ja kurkun kaveriksi lautaselle. Lisää sitten mozzarellapalaset. Pilko jäähtynyt kana myös suupaloiksi ja asettele salaatin päälle. Lopuksi ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet. Jos kaipaat kastiketta, lorauta sekaan vielä hieman oliiviöljyä ja sitruunamehua ja rouhaise perään vielä hieman mustapippuria myllystä. Mutusta sellaisenaan tahi hyvän tuoreen leivän kanssa ja tule kylläiseksi.

2 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Jestas mikä herkkusalaatti! mozzarella ja kana on kyllä taivaallinen yhdistelmä.

Virpi kirjoitti...

Jokseenkinn herkullinen yhdistelmä ne kyllä olivat ja ovat, niin tässä salaatissa kuin melkein missä tahansa muussakin sapuskassa :)