sunnuntai 29. elokuuta 2010

Herkulliset vegaaniset muffinsit

Etsiskelin tuossa kesällä reseptiä vegaanisiin muffinseihin, ihan mielenkiinnosta ja myös siksi, kun ajattelin tarjota niitä vegaanivieraalle synttäreilläni. Päädyin testaamaan Lunni leipoo -blogista löytämääni reseptiä, joka on kai alunperin peräisin Tofu for Two -blogista. Tein joitakin muutoksia reseptiin.

Vein yhden muffinsin ystävälleni hänen polttareihinsa ja loput tarjosin synttäreilläni sekä synttäreiden jälkeisellä hellepiknikillä ystävilleni. Muffinsseja syöneistä kukaan ei meinannut uskoa, kun kerroin niiden olleen vegaanisia, sillä niin hyviä ne olivat. Ei oletusarvoista tietenkään ole että vegaaninen pahaa olisi, mutta sekasyöjien mielikuvissa ehkä vegaaninen leivonnainen vaikuttaa jotenkin oudolta? Tai no mistä minä tiedän, itse en niin ajattele :)

Vegaaniset suklaamuffinsit

4 desilitraa vehnäjauhoja
1 desilitra tummaa (luomu) kaakaojauhetta
2 teelusikallista leivinjauhetta
0,5 teelusikallista suolaa
0,5 teelusikallista soodaa
1 desilitra eli noin 85 grammaa margariinia sulatettuna
1,5 desilitraa sokeria
2 desilitraa soijasuklaajuomaa
2 desilitraa maustamatonta soijajogurttia
100 grammaa maidotonta tummaa suklaata
2,5 ruokalusikallista Cointreauta
1,5 teelusikallista vaniljasokeria
(1,5 desilitraa maidotonta tummaa suklaata palasina)

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita keskenään kuivista aineista vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja sooda.

Sulata 100 grammaa suklaata. Sekoita sulaneeseen suklaaseen sulatettu/juokseva margariini, sokeri, soijasuklaajuoma, soijajogurtti, Cointreau ja vaniljasokeri.

Yhdistä kuivat aineet sekä märkä taikina. Sekoita taikina tasaiseksi ja jos haluat muffinseihin vielä suklaasattumia, niin lisää palasteltua suklaata taikinan sekaan tässä vaiheessa.

Jos käytät muffinsivuokaa, laita vuoan reikiin vielä paperiset muffinsivuoat. Kaada/lusikoi sitten taikinaa muffinsivuoan koloihin.

Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Mielestäni muffarit onnistuivat aivan yli odotusten. Tästä kuvasta se ei välttämättä välity, mutta leivonnaiset kohosivat paljon paremmin ja olivat ulkoisesti kauniimpia kuin mitkään aiemmin tekemäni ns. tavalliset muffinssit ovat koskaan olleet. Ja maun puolestakin nämä olivat oikein onnistuneita. Polttarisankariystäväni luuli muffarin ulkonäöstä sen olevan sellainen iso, kuohkea kaupan suklaamuffinssi.

En tiedä missä kohtaa tätä reseptiä se salaisuus piilee, mutta aion kyllä kokeilla uudemmankin kerran vegaanisilla ainesosilla toteutettuja leipomuksia. Nam!

2 kommenttia:

~Laura~ kirjoitti...

Se onkin hyvä olla tällaisia "erikoisruokavalio-ohjeita" takataskussa. Ja miksei myös tekisi näitä ihan vain itselleenkin, kun kerran onnistuu ja maistuu!

Blogissani on sinulle tunnustus ;)

Virpi kirjoitti...

Juu tässä tämä erikoisruokavalioisuus on tietty plussaa, mutta nämä katosivat kyllä ihan sekasyöjien vatsoihin tyytyväisen maiskutuksen saattelemina eli eivät ole mitenkään tavallisia muffeita huonompia ainakaan :)

Kai se täytyy siihen tunnustushaasteeseen tarttua, kun jo toinen sellainen tuli kohdalle, kiitos vaan :)