torstai 16. syyskuuta 2010

Luottolisuke

Ystävieni kyseltyä uunijuures/uunivihannesreseptini perään, tajusin etten tosiaan ole blogannut luottolisukettani. Tämä vääryyshän täytyy korjata heti!

Virpin uunivihannekset
(lisukkeeksi noin neljälle)

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 paprikaa
2-3 porkkanaa
2-3 sipulia
4-8 perunaa (pieniä useampi, isompia vähemmän)
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Kuivattua rosmariinia
Kuivattua timjamia
Paprikajauhetta

Lämmitä uuni noin 200-225 asteeseen.

Kuori porkkanat ja perunat sekä sipulit. Määrä riippuu juuresten koosta ja siitä, miten monta ja kuinka isonälkäistä syöjää on sekä tietysti siitä, paljonko muuta ruokaa on tarjolla. Säädä siis ihan rauhassa kappalemääriä mielesi mukaan!

Pilko kesäkurpitsa, paprikat ja perunat sopiviksi suupaloiksi. Puolita sipulit ja lohko kumpainenkin puolikas kahteen tai kolmeen osaan. Siivuta porkkana ohuehkoiksi kiekoiksi.

Laita kaikki vihannekset uunivuokaan. Lorota päälle ronskilla kädellä oliiviöljyä ja mausta. Pyörittele kauhan tai lusikan avulla vihannekset sekaisin. Tarkoitus olisi näyttää siltä, että kaikissa on sekä öljyä että mausteita tasaisesti. Lisää vielä öljyä tai mausteita tässä vaiheessa jos näyttää tarpeelliselta.

Laita vuoka uuniin ja paista 35-45 minuuttia, kunnes porkkanat ja perunat ovat pehmenneet. Voit välillä tsekata kypsyystilannetta ja samalla hieman sekoitella vihanneksia, jotteivat päällimmäiset pääse kärähtämään.

Kun vihannekset tuntuvat syömäkypsiltä, tarjoile ne vaikka pihvin lisukkeena.

Iloisen värinen lisuke toimii hyvin monenkin ruoan kanssa, tätä on meillä testattu toimivasti ainakin lohen, broilerin, naudan, possun ja hirven kaverina. Sarjassamme helppoa ja herkullista!

2 kommenttia:

Nox kirjoitti...

Uunijuurekset on ihania, ja varsinkin tähän vuodenaikaan sopivia. <3

Virpi kirjoitti...

Kesällä näitä ei tosiaan juurikaan tule tehtyä (niin kuin kauheasti muutakaan uunin lämmittämistä vaativaa), mutta heti syksyn lähestyessä alkoivat uunijuurekset taas pyöriä ajatuksissa :)

Ihanan helppoa, hyvää ja mahtava tapa syöttää itselleen kasviksia.