torstai 12. toukokuuta 2011

Raparperipirtelöä

Viime viikonlopun vierailusta Pirkanmaalla siskon luona tarttui mukaan muutakin kuin kesäistä mieltä. Nimittäin raparpereja, jotka kasvoivat jo kovaa vauhtia sikäläisessä puutarhassa.

Kesän ensimmäisistä raparpereista syntyi ensimmäiseksi jo viime kesänä hyväksi havaittuja herkkuja eli crumblea ja mansikka-raparperimehua. Muutama varsi jäi vielä yli ja koska eilen teki mieli pirtelöä, päätin uhrata loput raparperit siihen tarkoitukseen. Toteutuksesta vastasi mies joten tarkkoja mittoja ei ole tarjolla.

Raparperipirtelö
(isot lasit kahdelle)

4-6 pientä raparperin vartta
Kuohukermaa
Maitoa
Vaniljajäätelöä
(Sokeria)

Kuori raparperit jos on tarpeen. Pilko varret paloiksi.

Surrauta blenderissä ensin sekaisin raparperit ja kerma.

Lisää joukkoon vaniljajäätelöä ja loraus maitoa. Surruuttele pirtelöksi ja lisää tarvittaessa maitoa tai jäätelöä, riippuen siitä millaisen rakenteen pirtelöösi haluat. Lisää myös sokeria jos lopputulos on liian kirpsakka ilman. Meillä tällä kertaa riitti vaniljajäätelön makeus.

Pirtelö ei kalpeudessaan ole varsinainen kaunotar mutta ihanan raikas ja kesäinen se makunsa puolesta kyllä on!

6 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Tuon voi kyllä kuvitella olevan piristävää!!

Virpi kirjoitti...

Raikasta ja ihanaa oli, voin suositella! :)

Campasimpukka kirjoitti...

Bloggerin katkos nielaisi kommenttini, jossa arvelin pirtelösi olleen todella piristävää:) Ovatko muuten eilisen ja toissapäiväisen kaltaiset katkot yleisiä? Uudenkarheana bloggaajana olin ihan tulisilla hiilillä, kun ei päässyt kirjoittamaan:)))

Virpi kirjoitti...

Juu bloggeri nielaisi välillä koko poistauksenkin, mutta onneksi se palasi bittitaivaasta takaisin!

Mä olin kanssa ihan kauhuissani kun tää ilmoitti ihan ekaksi että mun koko blogi on poistettu. Onneksi oli kyse vaan katkoksesta! Siis itse olen ollut bloggerin käyttäjä reilut 2 vuotta ja tää oli eka tän luokan katkos joka mun tielleni sattui. Joskus on toki vähän tilttaillut, muttei mitään näin massiivista ja hermostuttavaa. Ei siis kovin yleistä ole ollut!

Campasimpukka kirjoitti...

No hyvä, olin jo nyrpeissäni, että tällaistako tämä nyt sitten on:)) Minulle ei sellaista ilmoitusta tullut, mutta yksi kirjoitus oli poissa, mutta palasi sitten myöhään illalla.

Virpi kirjoitti...

Niin ja tosiaan, pirtelö oli oikein raikasta ja piristävää :)