keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Sinivalkoiset muffinssit

Itsenäisyyspäivän aaton cocktailkutsuille makeaa tarjottavaa miettiessäni ajattelin, että olisi kiva jos siihen saisi yhdistettyä jotenkin sinistä ja valkoista, itsenäisyyspäivän hengessä. Edelleenkään sitä aikaa kokkaukseen ei ollut hurjasti, joten tämänkin reseptin piti olla helppo ja nopeasti toteutettava. Ajatuksissani päädyin sitten muffinsseihin - niiden taikinat kun yleensä ovat helppoja tehdä, eikä valmistuskaan kauaa aikaa vie.

Sinivalkoisissa ajatuksissani päädyin valkosuklaaseen ja mustikkaan. Surffailin netissä katsellen läpi melkoisen määrän eri reseptejä, ja nappasin jostain sopivimman oloiset määräsuhteet taikinan valmistukseen.

Sinivalkoiset muffinssit
(noin 20 kpl)

4 luomumunaa
1,5 desilitraa sokeria
2 ruokalusikallista vaniljasokeria
100 grammaa voita sulatettuna
4 desilitraa luomuvehnäjauhoja
1 desilitra maitoa
2 teelusikallista leivinjauhetta
100 grammaa valkosuklaata rouhittuna
3 desilitraa mustikoita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sulata voi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe omassa astiassaan.

Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen voisulaa, maitoa ja jauhoseosta. Sekoita.

Lisää lopuksi taikinaan rouhittu valkosuklaa ja mustikat. Mustikat saavat olla kohmeisia, niin koko taikina ei kerralla värjäydy aivan siniseksi.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin.

Paista muffareita 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Eihän nämä tietysti oikeasti sinivalkoisia olleet, mutta ajatuksen tasolla kumminkin. Omat suklaapalaseni jäivät melko ronskin kokoisiksi, sillä pilkoin niitä toisella kädellä, kun toisella kädellä pitelin vatkainta, joka vatkasi sokeria ja munia vaahdoksi (kiireessä näemmä onnistuu keittiössä multitasking!). Tämä oli kuitenkin vaan kiva juttu, sillä valkosuklaa ei häipynyt taikinaan vaan maistui välillä kivasti ihan omana itsenään muffinssissa. Ja meheviäkin näistä tuli!

Ei kommentteja: