sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Piparkakkutoffee

Viime vuosina olen lahjonut ystäviä lähinnä ruokapitoisilla lahjoilla, ja niihin on kuulunut aina jonkinlaisia namusia. Olen namutäteillyt usein myös työpaikalla, sillä karkkeja tulee helposti tehtyä iso määrä, eikä yksittäiseen lahjapakettiin ehkä kannata muiden jouluherkkujen lisäksi laittaa liian suurta määrää makeita nameja.

Tällä kertaa karkeista tuli rumia, mutta hyvänmakuisia. Terveisiä vaan työpaikalle, aion tuoda osan sinne tuhottavaksi!

Reseptejä etsiessä ajattelin, että haluan jotain nopeasti ja helposti tehtävää. Piparkakkutoffeen resepti vaikutti juuri sellaiselta. Päädyin reseptiretkelläni Vegemisten blogiin, ja kappas vaan, kun blogipikkujouluissa ollaan vuonna 2010 nautittu juuri näitä toffeita!

Piparitoffee

1 desilitra (laktoositonta) kuohukermaa
0,5 desilitraa (vaaleaa) siirappia
0,5 desilitraa sokeria
1-2 teelusikallista piparkakkumaustetta
(muutama pipari murskattuna)

Asettele foliota esimerkiksi lautasen päälle ja voitele pinta halutessasi (se saattaa helpottaa toffeen irroittamista - tai sitten ei, itse en huomannut juurikaan eroa).

Sekoita lasisessa isossa (mutta mikroosi mahtuvassa) kulhossa sokeri ja piparimauste. Jos aiot laittaa piparimurskaa, riittää 1 teelusikallinen maustetta. Muutoin voit laittaa toisenkin lusikallisen.

Sekoita kulhoon myös kerma ja siirappi.

Mikrota täydellä teholla 6 minuuttia.

Sekoita välillä.

Jatka mikrottamista vielä 2 minuuttia.

Jos haluat laittaa piparimurskaa, sekoita se seokseen nyt.

Kaada seos folion päälle ja anna jähmettyä kunnolla jääkaapissa.

Leikkaa seoksesta palasia (tai pyörittele massasta vaikka palloja, jos se jää pehmeäksi). Kääräise toffeepalat vaikkapa leivinpaperista leikattuihin palasiin, jolloin ne eivät tartu toisiinsa kiinni.

Toffeet käärin tosiaan leivinpaperipalasiin ja isommassa nyytissä on kermalikööritryffeleitä, joiden reseptistä tuonnempana lisää.

Ei kommentteja: