keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Vaniljainen omena-kaneliglögi

Sen lisäksi että kokkaus- ja bloggausinto ovat olleet tänä syksynä ja talvena hukkateillä, on myös joulusuunnitelmien tekeminen kokenut saman kohtalon. Jos ennen suunnittelin jo lokakuussa, mitä kaikkea ihanaa voisin ruokalahjoina läheisilleni antaa ja mitä joulupöydässä syödään, en tänä vuonna uhrannut ajatustakaan koko asialle ennen kuin oli pakko.

Pikkujoulusesongin startattua ajattelin kuitenkin, että olisi kiva ajatus viedä emännöivälle ja isännöivälle taholle jotakin omatekoista tuliaista. Siis juotavaa. Siis glögiä. Siispä selaamaan netin lukuisia glögireseptejä. Testattavaksi valikoitui Maku.fi:stä löytynyt vaalea glögi, joka vaikutti simppeliltä mutta silti tarpeeksi maistuvaiselta.

Glögiä setistä tuli pari pullollista ja printtasin niitä varten etiketit. Hyödynnän näissä aina kierrekorkillisia viini- tai muita lasipulloja, joita pullokaappiin on jäänyt odottamaan sitä hetkeä, että joku jaksaisi roudata ne joskus palautusautomaattiin tai kierrätykseen.

Vaniljainen omena-kaneliglögi

1 litra omenamehua
0,5 litraa (alkoholitonta) omenasiideriä
1 vaniljatanko
2 kanelitankoa

Kaada kattilaan omenamehu sekä siideri.

Halkaise vaniljatanko ja laita tangon puolikkaat sekä kanelitangot kattilaan.

Kuumenna neste kattilassa hitaasti kiehuvaksi.

Ota kattila pois levyltä ja anna tekeytyä muutama tunti.

Siivilöi pois joukosta kaneli- ja vaniljatangot.

Pullota.

Tarjoiluvaiheessa kuumenna juoma uudestaan ja terästä vaikkapa viskillä. Joukkoon voi laittaa myös tutut glögimausteet kuten mantelilastut ja rusinat, mutta myös sitruuna sopii mainiosti.

Ilmeisesti glögilahjapullon saaneet pitivät juomastaan, sillä glögi sai vielä erilliskiitoksia jälkeenpäin.

Ei kommentteja: