maanantai 23. helmikuuta 2009

Hallelujaa, halloumi!

Jos olet viettänyt lauantai-iltasi ystävien uutta ikiomaa asuntoa ihastellen, pelaten (ja häviten) lautapeliä ja avautuen erinäisistä ihmisistä ja asioista maan päällä ja olotilasi muistuttaa seuraavana päivänä siitä, että ehkäpä se viimeinen snapsi sitä kotipitäjän tuotosta (minttusellaista) olisi kannattanut sittenkin jättää nauttimatta, suosittelen seuraavaa itse-aiheutetun-olotilan-karkoitussalaattia. Idea on peräisin Kulinaarimurulasta.

Helpottava halloumisalaatti

Salaattia
Tuorekurkkua
Oliiveja
Punasipulia
Halloumia
Sitruunamehua
Suolattuja ja paahdettuja cashew-pähkinöitä


Revi salaattia tarjoiluvadille/kulhoon/lautaselle. Leikkaa tuorekurkusta sopivia palasia ja heittele ne salaatin päälle, samoin kuin oliivit ja rinkuloiksi leikelty punasipuli. Paahda tikuiksi leikkaamasi halloumijuusto pannulla ja spruittaa lopuksi halloumitikkujen päälle sitruunamehua (tuoretta tai purkista, itselläni tällä kertaa purkista, koska olotila esti kaupasta tuoreen noutamisen). Asettele halloumiviipaleet salaatin päälle ja ropsauta lopuksi vielä kaiken päälle cashew-pähkinöitä. Salaatinkastikkeista pitävät voivat turauttaa myös kastiketta koko komeuden päälle. Tämän jälkeen alkaa varmasti jo helpottaa!

Toimii myös ilman sitä itseaiheutettua olotilaa, tätä on testattu allekirjoittaneen keittiössä myös jokseenkin täysissä sielun ja ruumiin voimissa ja maistui älyttömän hyvältä myös silloin.

5 kommenttia:

Rosmariini kirjoitti...

Vautsi, minkälainen kommenttilaatikko! :) Mutta jospa tänne onnistuisi jonkinlaisen puumerkin jättämäään. Kerrassaan herkulliset pöperöt täällä teikäläisellä. Ja tuon salaattikuvan myötä pääsi jo kurkistamaan pikkuisen keittiönkin puolelle. (Hoksasin muuten, etten tiedä yhtään, missä päin Oulua keittiönne sijaitsee.)

Virpi kirjoitti...

Oho, kommentoinnin kanssa on vissiin muutenkin jotain ongelmaa. Minäpä tutkailen ja koitan saada toimivammaksi (tää on vielä opettelua kaikki mulle!). Kiva, jos mun bloggausstartti vaikuttaa ees vähän mielenkiintoiselta :) kuten aiemmin sanoinkin, niin mua epäilytti tässä blogin perustamisessa just se, että onks nää mun peruspöperöt kenenkään mielestä ees mielenkiintosia. Ja aattelin vilauttaa keittiötä enemmän jahka saan sen joskus vähä siistimpään kuntoon. Ja meidän keittiö sijaitsee tässä likellä keskustaa, tuo punainen vanha Kruununmakasiini näkyy meidän tupakeittiö/olkkarin ikkunasta :)

Anonyymi kirjoitti...

Testaus.

Anna kirjoitti...

Nyt näyttää kommentointikin toimivan :)!

Älä turhaan epäröi, etteikö peruspöperöt antaisi aihetta bloggaukseen! Kiinnostavia on juuri sellaiset ihan pienet ideat, joilla arkiruoasta saa vähän erilaista kuin ennen - ja meillä jokaisellahan on omanlaisemme tapa laittaa niitä tavallisimpiakin juttuja. Lisäksi bloggaajiin on ruokatyylistä riippumatta hauskaa tutustua blogin kautta :)

Virpi kirjoitti...

Jep, jostain syystä tuo upotettu kommentointimalli bugasi, rupesi toimimaan kun otti tämän pop-up-vaihtoehdon käyttöön!

Se on kyllä totta, että jokaisella meillä on se oma tyyli tehdä arkisimpiakin kokkailuja. Ja ne itsestä kovinkin tylsiltä tuntuvat jutut voivatkin olla sitten jollekin toiselle se piristävä ripaus. Ruokabloggaajiin tutustumisesta olen kovasti samaa mieltä :)