torstai 26. helmikuuta 2009

Yksinkertaista herkkua

Tässä bloggauksessa esittelen pastan, joka on helppo tehdä ja syntyy nopeasti. Toistan kyseistä pastaa usein arki-illoin, kun haluan syödä hyvää, mutta ei ole aikaa tai jaksamusta kovin monimutkaisiin virityksiin.

Pastan valmistusainekset.

Kylmäsavulohipasta yhdelle

Kylmäsavulohta

Pieni
sipuli
Tuorejuustoa

Pastaa
Rasvaa tai öljyä pannulle
Mustapippuria (+suolaa)
Pecorinoa tai muuta juustoa pastan pinnalle

Tämä siis käy helposti. Kuumenna vesi ja laita valitsemasi pastat kiehumaan. Minulla oli nyt täysjyväfusilleja, keittoajaltaan 10 minuuttia, joka riittää mainiosti "kastikkeen" valmistukseen. Silppua sipuli ja leikkaa kylmäsavulohi pienemmiksi siivuiksi. Itse laitan annokseen yleensä puolet kuvan paketista eli noin 75 grammaa. Kuumenna pannu ja lisää hieman rasvaa tai öljyä, jossa kuullotat sipulisilppua tovin. Lisää sitten kylmäsavulohisiivut ja melkolailla perään tuorejuusto. Tykkään käyttää tässä tuota Crème Bonjourin kanttarellituorejuustoa, mutta muutkin maut käyvät. Sopiva määrä tuorejuustoa tälle yhden hengen annokselle on noin puolikas tuosta 100 gramman pienestä tuorejuustopakkauksesta. Sekoittele sipulit, lohi ja tuorejuusto pannulla ja anna juuston sulaa hieman. Juusto sulaessaan sitoo ainekset yhteen. Aivan kastikkeeksi sitä ei voi sanoa, koska kovin juokseva lopputulos ei koostumukseltaan ole. Lisää mustapippuria ja suolaa jos mielestäsi tarvitsee. Lohi itsessään on melko suolaista, joten välttämättä extrasuolaa ei tarvitse tähän laittaa. Kun pasta on sopivan kypsää, sotke kalaseos pannulta pastan sekaan, raasta päälle vaikka pecorinoa ja nauti.

Kalpea pasta ei väreillä hurmaa, mutta maullaan kyllä.

6 kommenttia:

ammi kirjoitti...

voi kauhia ku tuliki näläkä tuota lukiessa ja kattoessa! :O~~

Virpi kirjoitti...

Pittääköhän mun tehä tätä teille nyt sitten jossakin välissä viikonloppua, jos vaikka Tomilleki maistuis? :)

ammi kirjoitti...

joo! meille kyllä maistuu. ollaan heleppoja ja syyään kaikkee muuta paitsi sitä lihhaa :)

Virpi kirjoitti...

No, jospa minä sitte kokkailisin teille joku päivä :) pittäähän sitä jotakin tehdä vastapalvelukseksi usean yön majoituksesta!

Heidi kirjoitti...

Kokeilin ja hyväksi tuli todettua tämäkin Virpin resepti! Joululta jääneet kylmäsavulohet tuli hyödynnettyä, ja hieman isommilla ainesmäärillä soveltaen kaksi vatsaa täyttyi hyvin :) Kiitos!

Virpi kirjoitti...

Jee Heidi, hyvä että maistui ja onnistui! :) On kyllä ehkä maailman simppelein ruoka, ja niin hyvvää.