Tällä kertaa sairaslomalainen tahtoi soppaa lämmittämään ja valinta osui jälleen kerran luottoruokaan, eli jauhelihakeittoon, joka on helppo tehdä ja aina hyvää.
Jauhelihakeitto
(kattilallinen)
Pari litraa vettä
Vajaa kilo keittoon sopivia yleisperunoita
400 grammaa naudanpaistijauhelihaa
Sipuli
2 lihaliemikuutiota
Juureksia tuoreena tai pakkasesta
(tässä muutama tuore pikkuporkkana + pakastekeittojuurespussi)
Kokonaisia maustepippureita
(kattilallinen)
Pari litraa vettä
Vajaa kilo keittoon sopivia yleisperunoita
400 grammaa naudanpaistijauhelihaa
Sipuli
2 lihaliemikuutiota
Juureksia tuoreena tai pakkasesta
(tässä muutama tuore pikkuporkkana + pakastekeittojuurespussi)
Kokonaisia maustepippureita
Lohko perunat keittoon sopiviksi paloiksi (ja jos käytät tuoreita juureksia, niin lohko myös ne). Silppua sipuli. Laita kattilaan pari litraa vettä (tai kattilan koosta riippuen sopivaksi katsomasi määrä) ja heitä veden sekaan pari lihaliemikuutiota sekä sopivasti kokonaisia maustepippureita (olisikohan ollut 10 ja risat) ja laita kattila levylle kuumenemaan. Paista sitten jauheliha paistinpannussa sipulisilpun kanssa ja mausta haluamillasi mausteilla (minulla oli jauhelihamauste, paprikajauhe, suola, mustapippuri). Kun perunat alkavat olla lähes kypsiä, heitä sekaan jauheliha ja pakastekeittojuurespussi (tuoreet juurekset kannattaa tietysti lisätä jo aiemmin sopivassa vaiheessa, jotta ehtivät kypsyä tarpeeksi pehmeiksi). Keitto on valmis, kun kaikki perunat ja juurekset ovat pehmenneet sellaisiksi, että niitä saa lohkottua lusikalla. Ja sitten vain soppa lautaselle ja ruokailemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti