tiistai 21. joulukuuta 2010

Chili ja valkosipuli ne yhteen soppii

... laitetaan ne siis sammaan purkkiin!

Eli sarjassamme syötävät joululahjat.

En nyt malttanut jemmata tämän vuoden lahjareseptejä jouluun saakka, mutta ainakaan blogiin ennen joulua eksyvät lahjansaajat eivät voi olla sataprosenttisen varmoja mitä juuri heidän joulupussukastaan putkahtaa.

Tämän marinoitujen valkosipulinkynsien ohjeen bongasin eräältä keskustelufoorumilta, jossa jaettiin herkkulahjojen reseptejä.

Chilivalkosipulinkynnet

6 kokonaista valkosipulia
4 punaista chiliä
2 teelusikallista roseepippuria
1 teelusikallinen korianterinsiemeniä

Liemi:
1 desilitra vettä
1 desilitra omenaviinietikkaa
1 desilitra hunajaa
0,5 desilitraa öljyä
2 ruokalusikallista sitruunamehua
2 ruokalusikallista konjakkia
0,5 ruokalusikallista merisuolaa

Irrottele valkosipulinkynnet toisistaan. Laita kynnet kuorineen päivineen kiehumaan veteen noin viideksi minuutiksi. Kaada sitten vesi pois ja anna kynsien jäähtyä sen verran, että pystyt kuorimaan ne.

Halkaise chilit, poista siemenet ja silppua tahi suikaloi haluttuun olomuotoon.

Lado säilykepurkkeihin kerroksittain valkosipulia, chiliä, roseepippureita ja korianterinsiemeniä.

Kiehauta kaikki liemen ainekset kattilassa. Kaada liemi kuumana purkkeihin.

Sulje kannet heti ja säilytä purkkeja viileässä. Valkosipulit ovat valmiita nautittavaksi noin viikon kuluttua.

Chili ja roseepippurit tuovat kivasti väriä purkkiin. Toivottavasti maku on kohdillaan, sillä näitä ei voi oikein etukäteen itse maistella, kun purkkeja tuli lahjonnan kannalta juuri optimaalinen määrä.

Ei kommentteja: