keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Namusia

Ystävien joulupaketteihin päätyi tänä vuonna namusina muun muassa mariannetryffeleitä. Koostin muutaman ruokalahjapaketin, joissa ei ollut yhtään tismalleen samanlaista, mutta joitakin samoja aineksia kuitenkin.

Namusten lisäksi niistä löytyi viime vuonna hyväksi havaittua snapsia, paholaisenhilloa, säilöttyjä valkosipulinkynsiä, glögitryffeleitä (joista suurin osa kylläkin epäonnistui) sekä tummaa luomusuklaata parinakin erilaisena levynä. Palautteesta päätellen lahjojen saajat olivat tyytyväisiä, mikä on tietysti tärkeintä! :)

Mariannetryffelit
(ohje esimerkiksi täältä)

200 grammaa tummaa suklaata
200 grammaa maitosuklaata
1 pussillinen Marianne-crushia
2 desilitraa kuohukermaa

Koristeluun tomusokeria
Karkkivuokia

Pilko suklaa.

Kiehauta kerma kattilassa.

Nosta kattila pois kuumalta hellalta ja sekoita kerman joukkoon suklaa. Sekoita seos tasaiseksi.

Anna seoksen jäähtyä hieman. Sekoita sitten sekaan myös mariannemurska.

Laita seos jääkaappiin jähmettymään.

Kun seos on kunnolla jähmettynyt, pyörittele massasta palloja. Pallot voit laittaa karkkivuokiin tai tarjoiluastialle.

Koristele tomusokerilla jos haluat.

Säilytä namusia viileässä.

Syötin tryffeleitä myös töissä parille työkaverille ja maistoin toki itsekin muutaman. Oikein hyviä olivat ja todella helppoja tehdä, joten mikä jottei näitä voisi uuden vuodenkin tarjoiluihin sisällyttää, ellei suklaakiintiö ole jo aivan täysi!

2 kommenttia:

Uusano kirjoitti...

Namusia pitäisikin vaivautua itse tekemään! En ole tehnyt mitään sitten lapsuuden epäonnistuneiden toffeekokeilujen (kattiloista oli äidillä sanomista...) ja riisisuklaan, sen helpon johon murojen päälle kaadettiin sulatettua suklaata:)

Tuli tehtyä pieni Keski-Euroopan kiertue, syötyä Milka-suklaata niin, että korvista pursuu! Nyt on kiva päästä omaan keittiöön kokkailemaan taas. Keittiövälinevarastolla on tapana reissuilla karttua, nyt vain kreppilevittimen verran, vielä kun oppisi sitä käyttämään:)))

Hyvää uutta vuotta Uusanolta

Virpi kirjoitti...

Oi, onnistuneelta kuulostaa reissu! :) Mullakin on tapana aina reissussa kokeilla jotain paikallista suklaata, tosin Milka nyt on muutenkin tuttua.

Nämä olivat ainakin superhelppoja namuja - ja mulla oli ennen näitä paria edeltävää joulua kanssa sama, etten ollut sitten lapsuuden mitään namusia itse edes yrittänyt tehdä. Nyt oon jo ihan innostunut!

Hyvää uutta vuotta sinullekin Uusano!