sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Joululounaalla Matalassa

Olin mukana työpaikallani eräässä työryhmässä ja palkinnoksi hyvästä työstä saimme itse valita minne haluamme mennä syömään hyvää lounasta. Kun ruokaa ja juomaa ei tarvitse maksaa omasta rahapussista, haluaa tietenkin valita ravintolan jossa muuten ei tule niin hirveän usein käytyä eli käytännössä sen vähän paremman ja hintavamman paikan.

Näin menettelimme työryhmämme kanssa ja päädyimme nauttimaan joululounasta yhteen Oulun paremmista ravintoloista eli ravintola Matalaan.

Alkupalaksi joululounaalla tarjoiltiin lohipastramia. Pastramin lisäksi lautaselle oli päätynyt mätiä, sitrusvaahtoa, kukkakaalipyrettä ja mätimoussea. Alkupalan ainekset olivat pehmeitä ja sulivat suuhun.


Pääruokana tarjoiltiin ylikypsää karitsanpaistia. Lisukkeina oli palsternakkapyrettä, helmiperunaa ja juureksia. Kastike oli maustepippurinen.

Liha oli erittäin mureaa ja oikein maukasta. Helmiperunakakkusen pohja oli kova ja tekstuuri muutenkin oli sellainen, etten aivan varauksetta sitä lähtisi ylistämään. Samaa rapsakkuutta oli myös muiden ruokailijoiden perunakakkusissa, joten se saattoi olla ihan tarkoituksellistakin.

Jälkiruokana tarjolla oli Matalan maustekakkua ja kirsikkajäätelöä. Lisänä lautaselta löytyi ainakin zabaglione-vaahtoa.

Maustekakkusen pinta oli aika kova, liekö taas tarkoituksellista vai oliko kakkunen päässyt pinnalta hieman kuivahtamaan? Maut olivat tässäkin kohdallaan, kun vain sai kakkusestaan ensin palasen suuhunsa saakka.

Kaikkinensa joululounas oli oikein mainio. Kaikissa annoksissa oli paljon hyvää ja eritoten mieltä lämmittää Matalassa käydessä aina annosten makuharmonia, lautasella olevat ainekset sopivat keskenään hyvin yhteen ja tukevat toisiaan niin että ruokaelämys on kokonaisvaltaisempi. Tämän vuoksi ennakko-odotukset kuitenkin ovat korkealla ja silloin kun joku annoksessa ei olekaan aivan täydellistä, tulee siitä purnattua myös huomattavasti herkemmin.

Täysiä pisteitä en siis Matalalle joululounaasta voi antaa, mutta hyvät kuitenkin.

Ja seuran puolesta lounas oli hyvinkin onnistunut, oli mukavaa päästä rupattelemaan rauhassa ja jossakin aivan muualla kuin työpaikalla. Kiitos siis hyvästä yhteistyöstä työryhmäläisille!

Ei kommentteja: