Karitsan sisäfile
(kahdelle)
4 kpl karitsan sisäfileitä (vajaat 400 grammaa)
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Tuoretta timjamia (tai muuta mieleistä yrttiä)
(kahdelle)
4 kpl karitsan sisäfileitä (vajaat 400 grammaa)
Suolaa
Mustapippuria myllystä
Tuoretta timjamia (tai muuta mieleistä yrttiä)
Ota fileet huoneenlämpöön reilusti ennen kypsentämistä.
Poista fileiden pinnasta pahimmat kalvot ja muut törsteet, jos sellaisia niissä on.
Hiero fileiden pintaan suolaa, mustapippuria ja silputtua tuoretta timjamia.
Paista fileet voissa pannulla kauttaaltaan kauniin ruskeiksi ja siirrä sitten folion sisään vetäytymään.
Leikkaa siivuiksi ja tarjoile.
Timjami-kermakastike
1,5 desilitraa (kuohu)kermaa
1/3 tuoreesta timjamiruukusta
1 kpl fond "du chef" -fondiannos
20 grammaa voita
0,5 teelusikallista maissijauhoa/suurustetta
1 ruokalusikallinen kylmää vettä
1,5 desilitraa (kuohu)kermaa
1/3 tuoreesta timjamiruukusta
1 kpl fond "du chef" -fondiannos
20 grammaa voita
0,5 teelusikallista maissijauhoa/suurustetta
1 ruokalusikallinen kylmää vettä
Laita kerma, voi ja fondi kuumenemaan kattilaan. Silppua sekaan myös timjami.
Sekoita maissijauhot kylmään vesitilkkaan.
Anna kastikkeen kuumentua kiehuvaksi ja lisää maissijauho-vesiseos kastikkeeseen.
Anna kastikkeen kuplia vielä hetki jotta se sakenee.
Parsoista poistin tyvestä palaset puumaisempaa vartta ja kuorin varret. Keitin parsoja suolalla, sokerilla ja sitruunamehulla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, kuten Mari ohjeistaa. Paprikat puolestaan halkaisin, poistin siemenet ja täytin tuorejuustolla. Pidin paprikoita grillivastuksen alla uunissa noin 200 asteessa reilut 15 minuuttia. Grillissä tulisi varmasti vielä parempaa!
Parsa olisi riittänyt tähän lisukkeeksi aivan mainiosti mutta koska parsat olivat heräteostos, ja paprikalisuke ennalta suunniteltu, tein sitten molempia. Kaikkinensa oikein mainio pääruoka ja erityistä iloa tunsin siitä etten onnistunut kuivattamaan karitsaa sitkaaksi, vaikka se olikin täysin kypsää, eikä roseeta sisältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti