Pääsiäisateriamme numero yksi sisälsi seuraavaa:
Alkupalaksi paahdettua vuohenjuustoa rucolapedillä
Pääruokana karitsan sisäfilettä, timjami-kermakastiketta, tuorejuustotäytteistä suippopaprikaa sekä tuoretta parsaa
Jälkiruokana vaniljainen crème brûlée
Pääruokana karitsan sisäfilettä, timjami-kermakastiketta, tuorejuustotäytteistä suippopaprikaa sekä tuoretta parsaa
Jälkiruokana vaniljainen crème brûlée
Näistä uusia meillä kokattuina olivat karitsa (olen tehnyt aiemmin vain lampaan jauhelihasta ruokaa) sekä crème brûlée (hankimme vasta oman tohottimemme). Molemmat onnistuivat superhyvin, josta ansaitsinkin taputteluja päälaelle hyvän suorituksen merkkinä. Miehen sanoja lainaten "ihan kuin ois käynyt ravintolassa, paitsi että oli parempaa."
Tässä alkupalan resepti, jos näin yksinkertaista juttua voi reseptiksi kutsua. Loput seuraavat myöhemmin ja linkitän ne sitten tämän postauksen listaan ylempänä.
Vuohenjuustoa rucolapedillä
(kahdelle)
4 kappaletta noin 0,5 sentin paksuista siivua (keskipaksusta) vuohenjuustotangosta
Rucolaa
Mustapippuria myllystä
Sitruunamehua
(kahdelle)
4 kappaletta noin 0,5 sentin paksuista siivua (keskipaksusta) vuohenjuustotangosta
Rucolaa
Mustapippuria myllystä
Sitruunamehua
Leikkaa vuohenjuustotangosta neljä siivua.
Asettele siivut uunipellille leivinpaperin päälle ja laita 225 asteiseen uuniin, jossa on grillivastukset päällä.
Anna juuston paahtua uunissa ja asettele sillä aikaa lautaselle juustolle alusta rucolasta.
Kun juusto on hieman sulanut ja paahtunut, ota juustot uunista ja asettele lautasille rucolapedin päälle.
Rouhi päälle vielä hitunen mustapippuria myllystä ja lorauta pikkuinen tiraus sitruunamehua.
Tarjoa ja nauti.Paljon tästä helpommaksi ei alkupala muutu! Herkullista ja helppoa. Taannoin valmistujaislahjaksi saadut vihreät Marimekko/Miina Äkkijyrkkä -teemaiset lautaset sopivat alle tehostamaan pääsiäishenkistä väriteemaa.
Ihanaa ja herkullista pääsiäisen jatkoa kaikille!
4 kommenttia:
Alkupalaa kyyttölautasilta, nam! Jukka tykkäis tästä setistä.
Mulla on näitä lautasia vaan kaksi kappaletta, joten ovat käytössä tälleen kahden hengen ruokailuissa. Nyt pääsivät alkupalalautasiksi, kun tuo vihreä sopi aika kivasti pääsiäiseen mun mielestä :)
Mutta kiva jos ois Jukan(kin) mieleen!
Mmmm... olis kelvannu meikäläisellekin :) Sääli, että asutte siellä niin kaukana ;)
Nelle; Olin kyllä eilen kauhean ylpeä kun onnistui koko menu niin hyvin, usein tosiaan pissii joku osa-alue tai aikataulutus. Kiva kuulla, että kelpais tuollaiselle keittiögurulle kuin sullekin ;)
Harmi tosiaan tämä etäisyys etelän ja Oulun välillä, ei voi ex temporena oikeen kutsua illallisvieraita!
Lähetä kommentti