lauantai 23. huhtikuuta 2011

Täyden kympin pääsiäisateria

Jännitin ihan hurjasti tämän pääsiäisaterian valmistusta, vaikka syöjinä olivatkin vain minä ja mies. Ateriaan näet liittyi parinkin jutun ensimmäinen (mutta ei viimeinen!) näytös meidän keittiössä.

Pääsiäisateriamme numero yksi sisälsi seuraavaa:


Näistä uusia meillä kokattuina olivat karitsa (olen tehnyt aiemmin vain lampaan jauhelihasta ruokaa) sekä crème brûlée (hankimme vasta oman tohottimemme). Molemmat onnistuivat superhyvin, josta ansaitsinkin taputteluja päälaelle hyvän suorituksen merkkinä. Miehen sanoja lainaten "ihan kuin ois käynyt ravintolassa, paitsi että oli parempaa."

Tässä alkupalan resepti, jos näin yksinkertaista juttua voi reseptiksi kutsua. Loput seuraavat myöhemmin ja linkitän ne sitten tämän postauksen listaan ylempänä.

Vuohenjuustoa rucolapedillä
(kahdelle)

4 kappaletta noin 0,5 sentin paksuista siivua (keskipaksusta) vuohenjuustotangosta
Rucolaa
Mustapippuria myllystä
Sitruunamehua

Leikkaa vuohenjuustotangosta neljä siivua.

Asettele siivut uunipellille leivinpaperin päälle ja laita 225 asteiseen uuniin, jossa on grillivastukset päällä.

Anna juuston paahtua uunissa ja asettele sillä aikaa lautaselle juustolle alusta rucolasta.

Kun juusto on hieman sulanut ja paahtunut, ota juustot uunista ja asettele lautasille rucolapedin päälle.

Rouhi päälle vielä hitunen mustapippuria myllystä ja lorauta pikkuinen tiraus sitruunamehua.

Tarjoa ja nauti.Paljon tästä helpommaksi ei alkupala muutu! Herkullista ja helppoa. Taannoin valmistujaislahjaksi saadut vihreät Marimekko/Miina Äkkijyrkkä -teemaiset lautaset sopivat alle tehostamaan pääsiäishenkistä väriteemaa.

Ihanaa ja herkullista pääsiäisen jatkoa kaikille!

4 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Alkupalaa kyyttölautasilta, nam! Jukka tykkäis tästä setistä.

Virpi kirjoitti...

Mulla on näitä lautasia vaan kaksi kappaletta, joten ovat käytössä tälleen kahden hengen ruokailuissa. Nyt pääsivät alkupalalautasiksi, kun tuo vihreä sopi aika kivasti pääsiäiseen mun mielestä :)

Mutta kiva jos ois Jukan(kin) mieleen!

Nelle kirjoitti...

Mmmm... olis kelvannu meikäläisellekin :) Sääli, että asutte siellä niin kaukana ;)

Virpi kirjoitti...

Nelle; Olin kyllä eilen kauhean ylpeä kun onnistui koko menu niin hyvin, usein tosiaan pissii joku osa-alue tai aikataulutus. Kiva kuulla, että kelpais tuollaiselle keittiögurulle kuin sullekin ;)

Harmi tosiaan tämä etäisyys etelän ja Oulun välillä, ei voi ex temporena oikeen kutsua illallisvieraita!