Peruna-parsasalaatti
1,5 kg uusia perunoita
Puntti vihreää parsaa
Salaatteja (esim. lollo rosso, tammenlehti, rucola)
Lehtipersiljaa
Ruohosipulia
1 luomusitruuna
(Oliivi)öljyä
Suolaa
1,5 kg uusia perunoita
Puntti vihreää parsaa
Salaatteja (esim. lollo rosso, tammenlehti, rucola)
Lehtipersiljaa
Ruohosipulia
1 luomusitruuna
(Oliivi)öljyä
Suolaa
Pese perunat hyvin. Paloittele perunat suupaloiksi ja levitä leivinpaperoidulle uunipellille.
Valuta perunoiden päälle öljyä, mausta suolalla ja sekoita.
Paahda perunoita 250 asteessa kunnes saavat kauniisti väriä pintaansa. Aikaa tähän menee noin puolisen tuntia.
Käsittele parsat. Ota juuresta pois puumainen osa ja kuori varret tarvittaessa. Laita vettä kiehumaan kattilaan. Kypsennä parsoja kattilassa kiehuvassa vedessä noin neljä minuuttia. Siirrä parsat heti kylmään veteen, jotta kypsyminen pysähtyy. Paloittele parsat suupaloiksi.
Huuhtele ja revi salaatit. Silppua ruohosipuli ja persilja.
Yhdistä paahtuneet perunat, parsat, salaatit sekä ruohosipuli ja persilja.
Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaasta sitruunasta mehut pieneen kulhoon. Lisää joukkoon hyvää oliiviöljyä ja sekoita salaatin joukkoon.
Ripsi sormisuolaa tai pyöräytä myllystä suolaa vielä salaatille, jos maku sitä kaipaa.
Mielestäni tämä salaatti oli kivannäköinen ja myös maistui tosi hyvältä. Toimi erittäin hyvin lisukkeena erinäisille grillatuille lihoille juhannuspöydässä ja tätä teen varmasti kesäisin jatkossakin.
4 kommenttia:
Mekin teimme tätä toukokuussa, sama inspiraatiolähdekin. Saavutti suosiota meilläkin.
Nyt pitäisi keksiä mitä puolalaista ruokaa osaisin tehdä, sunnuntaina alkaa viikon mittainen pyöräkisa Puolassa. Ainakin joku postaus olisi hauska tehdä senkin suunnan ruoasta. En ole tainnut koskaan tehdä mitään leimallisesti puolalaista ruokaa.
Puolasta (tai ylipäätään itäeurooppalaisesta ruokakulttuurista) tulee ekana mieleen tuhtius. Makkarat, kaaliruuat, piiraat... ja olut.
Ei siis kovin suurta tietämystä sen alueen, varsinkaan Puolan, sapuskoista ole mullakaan :)
Puolalaiset eväät ovat melko tuhteja, mutta semihevejä pierogi-piiraita tai liki kepeää chłodnik-soppaa kannattaa testata :-)
Kulinaarimurulasta löytyy puolalaisia asioita parin vuoden takaa.
Epäilemättä tuhdimmatkin appeet valtaavat taas kokkausalaa kun kesä vaihtuu syksyksi, kiitos Jaana vinkeistä! :)
Lähetä kommentti