keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Mascarponepersikat

Vaikka grillikausi veteleekin viimeisiään, postaan vielä yhden grillissä valmistettavan jälkkärin ohjeen. Tein näitä mökkireissulla hampurilaisten jälkkäriksi. Ja voipa ohjetta varmasti soveltaa sisäkeittiössäkin ihan vaan uunittamalla persikat tai paistamalla ne parilapannussa. Ohje on peräisin ruokasuosikit -kirjasarjan grilliruoat-opuksesta. Muokkasin ohjeen neljän hengen annosta kuudelle sopivaksi ja sotkin mascarponen sekaan kermaa.

Mascarponepersikat
(kuudelle)
1 persikka per ruokailija
1 paketti mascarponea
Noin 2 desilitraa kuohukermaa vatkattuna
(Sokeria kermavaahdon makeutukseen tarvittaessa)
Noin 60 grammaa pekaani- tai saksanpähkinöitä murskattuna
Öljyä
Vaahterasiirappia

Leikkaa persikat kahtia ja poista kivet. Jos puolitat persikat reilusti ennen valmistusta, voit asetella puoliskot takaisin vastakkain ja kääriä ne tuorekelmuun odottamaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta halutessasi sokerilla.

Rouhi pähkinät.

Sekoita mascarpone, kermavaahto ja pähkinärouhe keskenään. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluvaihetta.

Kun grilli on valmis (keskilämpö olisi paras) persikoille, sivele persikanpuolikkaille hiukan öljyä ja asettele persikat grilliin.

Paahda/grillaa persikoita 5-10 minuuttia, kääntäen ne kerran. Persikoiden tulee siis lämmetä ja saada tietysti hieman grillistä väriä ja aromia itseensä.

Asettele kullekin ruokailijalle lautaselle kaksi puoliskoa, levitä päälle kermamascarponepähkinäseosta ja valuta pinnalle vielä vaahterasiirappia.

Tämä oli kiva ja simppeli jälkkäriresepti, jota voisi kokeilla tulevinakin grillailuhetkinä. Talven mittaan taidan tehdä tätä kokeeksi tosiaan joko uunissa taikka parilapannulla paistaen.

Ei kommentteja: