torstai 15. syyskuuta 2011

Suklaajäätelö

Sain kesällä kolmikymppislahjaksi mieheltä jäätelökoneen, josta olen täällä aiemminkin maininnut. Jätskikone on nyt testattu muutamaankin otteeseen ja on se vaan mukava kapistus. Erityisen kivaa minusta on se, että jäätelöstä ei ole pakko tehdä ylettömän imelää ellei halua, sillä sokerin määrää jäätelömassassa on helppo säätää.

Jätskikoneen mukana tullut reseptivihkonen on ollut oiva apu jäätelömakuja testailtaessa. Kun ei vielä ole kehittänyt niin luovaa otetta jäätelömassojen tekoon, on kiva että voi tukeutua edes suuntaa antavasti johonkin oletettavasti toimivaksi todettuun ohjeeseen. Tällä kertaa testiin pääsi suklaajäätelön resepti.

Suklaajäätelö

2,5 desilitraa punaista, siis täysrasvaista maitoa
0,8 desilitraa sokeria
0,8 desilitraa tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta (Green & Black's organic cocoa powder toimi hyvin)
1 kananmuna
4,5 desilitraa kuohukermaa
(1 teelusikallinen vaniljaesanssia)

Sekoita maito, muna ja sokeri kattilassa. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä ja sekoita, kunnes seos muuttuu hieman jähmeämmäksi ja saa hieman kastikemaisen koostumuksen. Älä anna seoksen kiehua!

Lisää seokseen kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Lisää kuohukerma (ja vaniljaesanssi), koko ajan sekoittaen.

Valmista massasta jäätelöä jäätelökoneesi reseptin mukaisesti.

Suklaajäätelöstä tehtiin yhden väsyneen päivän päivälliselle jälkkäriksi jäätelöannokset. Kermavaahto ja rouhittu tumma suklaa tekivät jäätelöstäkin vielä parempaa! (Syksy sen sijaan tekee kuvista kamalampia kiitos keinovalon.)

Tästä jätskistä tuli mieleen etäisesti lapsuus, jolloin minulla oli tapana sotkea tavalliseen vaniljajäätelöön kaakaojauhetta ja tehdä siitä sillä tavalla "suklaajäätelöä". Ajattelin tuunata tätä reseptiä lisäämällä joukkoon oikeaa suklaata, joko kastikemaisiksi noroiksi tai ihan vaan rouheena. Tällä kertaa menin kiltisti ohjeen mukaan, koska mies sitä pyysi.

Tuskailtuani kaupassa aiemmin laktoosittoman punaisen maidon uupumista valikoimista, sain yllättyä tähän aineksia hankkiessani positiivisesti, sillä Valion laktoosittomien tuotteiden valikoima on laajentunut nyt myös laktoosittomalla täysmaidolla. Nyt voin siis valmistaa kotioloissakin laktoositonta jäätelöä, eikä vain hylaa. Hurraa!

Ei kommentteja: