keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Laatikosta rieskaksi

Jäikö joululta yli laatikoita, eikä tekisi enää yhtään mieli muttei toisaalta viitsisi roskiinkaan laittaa? Tuunaa laatikostasi rieskoja!

Meillä oli jääkaapissa vielä vajaa rasia äitini tekemää porkkanalaatikkoa, jonka halusin yrittää hyödyntää jotenkin. Muistelin joskus nähneeni netissä ohjeita laatikoiden tuunaamiseksi ja päädyin lopulta rieska-ajatukseen. Vinkkiä otin muun muassa Saarioiselta.

Porkkanalaatikkorieskat

Noin 400-500 grammaa porkkanalaatikkoa
1 teelusikallinen leivinjauhetta
1 luomumuna
Ripaus suolaa
Noin 3 desilitraa jauhoja (käytin ruis- ja grahamjauhoja)

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Kaavi porkkanalaatikon jämät kulhoon. Sekoita joukkoon muna, suola, leivinjauhe ja jauhoja vähän kerrallaan, kunnes saavutat taikinamaisen koostumuksen, mutta massa on vielä tahmeaa.

Nostele taikinasta lusikalla kokkareita leivinpaperoidulle uunipellille. Taputtele jauhotetuin käsin kokkareista pyöreitä, litteähköjä rieskasia. Pistele vielä haarukalla rieskasten pintaan kuvioita.

Paista noin 15 minuuttia, tai kunnes näyttävät sopivan rusehtuneilta pinnastaan.

Kiva kokeilu ja tuli hyvä mieli, kun ei tarvinut heittää ruokaa roskiin! Makukin oli näissä aika mainio, ei maistunut mitenkään suoranaisesti porkkanalaatikolta, mikä oli vähän se tavoitekin. Erinomaisia lämpimänä, mutta ei hassumpia kylmänäkään.

Muita nopeasti pilaantuvia ruokapuolen juttuja meiltä ei joululta yli jäänytkään, makealta osastolta kylläkin juustokakun jämät, pipareita sekä tietysti suklaata.

5 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

mainio idea laatikon jämille!

Anonyymi kirjoitti...

Rieska ei petä koskaan, eli komppaan Nannaa kerrassaan mainio idea.

Virpi kirjoitti...

Nanna ja suolaajahunajaa: Ajattelin että näinkin simppeli idea kannattaa jakaa, kun niitä laatikoita varmaan on monilla vielä jääkaapissa pyörimässä :)

Anonyymi kirjoitti...

Minusta simppelit ideat on niitä ihan parhaita, ei voi joka päivä jaksaa kokata gurmeeta, mutta useimpina päivinä on kuitenkin kiva syödä hyvin - kun ihmisen pitää kuitenkin syödä ;-)

Virpi kirjoitti...

Ei todellakaan tule joka päivä kokattua gurmeeta, arkisin mennään usein ihan sieltä, missä aitaa ei edes ole alitettavaksikaan asti! Hyvät vinkit on aina tarpeen :)