Pastan valmistusainekset.
Kylmäsavulohipasta yhdelle
Kylmäsavulohta
Pieni sipuli
Tuorejuustoa
Pastaa
Rasvaa tai öljyä pannulle
Mustapippuria (+suolaa)
Pecorinoa tai muuta juustoa pastan pinnalle
Kylmäsavulohipasta yhdelle
Kylmäsavulohta
Pieni sipuli
Tuorejuustoa
Pastaa
Rasvaa tai öljyä pannulle
Mustapippuria (+suolaa)
Pecorinoa tai muuta juustoa pastan pinnalle
Tämä siis käy helposti. Kuumenna vesi ja laita valitsemasi pastat kiehumaan. Minulla oli nyt täysjyväfusilleja, keittoajaltaan 10 minuuttia, joka riittää mainiosti "kastikkeen" valmistukseen. Silppua sipuli ja leikkaa kylmäsavulohi pienemmiksi siivuiksi. Itse laitan annokseen yleensä puolet kuvan paketista eli noin 75 grammaa. Kuumenna pannu ja lisää hieman rasvaa tai öljyä, jossa kuullotat sipulisilppua tovin. Lisää sitten kylmäsavulohisiivut ja melkolailla perään tuorejuusto. Tykkään käyttää tässä tuota Crème Bonjourin kanttarellituorejuustoa, mutta muutkin maut käyvät. Sopiva määrä tuorejuustoa tälle yhden hengen annokselle on noin puolikas tuosta 100 gramman pienestä tuorejuustopakkauksesta. Sekoittele sipulit, lohi ja tuorejuusto pannulla ja anna juuston sulaa hieman. Juusto sulaessaan sitoo ainekset yhteen. Aivan kastikkeeksi sitä ei voi sanoa, koska kovin juokseva lopputulos ei koostumukseltaan ole. Lisää mustapippuria ja suolaa jos mielestäsi tarvitsee. Lohi itsessään on melko suolaista, joten välttämättä extrasuolaa ei tarvitse tähän laittaa. Kun pasta on sopivan kypsää, sotke kalaseos pannulta pastan sekaan, raasta päälle vaikka pecorinoa ja nauti.
6 kommenttia:
voi kauhia ku tuliki näläkä tuota lukiessa ja kattoessa! :O~~
Pittääköhän mun tehä tätä teille nyt sitten jossakin välissä viikonloppua, jos vaikka Tomilleki maistuis? :)
joo! meille kyllä maistuu. ollaan heleppoja ja syyään kaikkee muuta paitsi sitä lihhaa :)
No, jospa minä sitte kokkailisin teille joku päivä :) pittäähän sitä jotakin tehdä vastapalvelukseksi usean yön majoituksesta!
Kokeilin ja hyväksi tuli todettua tämäkin Virpin resepti! Joululta jääneet kylmäsavulohet tuli hyödynnettyä, ja hieman isommilla ainesmäärillä soveltaen kaksi vatsaa täyttyi hyvin :) Kiitos!
Jee Heidi, hyvä että maistui ja onnistui! :) On kyllä ehkä maailman simppelein ruoka, ja niin hyvvää.
Lähetä kommentti