Ei siis mennyt ihan putkeen eilinen jälkkärikokkailu, kun sain panna cotat jäähtymään vasta puoli viiden aikaan, jonka jälkeen suoraan aloitin alku- ja pääruokien valmistuksen. Jälkkäri ei tosiaan tullut putkeen muiden ruokien jälkeen, vaan piti kehittää väliin hätäjälkkäriksi pienet nöttöset parista juustosta, tummasta suklaasta ja muutamasta suolapähkinästä. Panna cotta tarjottiin sitten pari tuntia itse ruokailun jälkeen.
Valmistukseen otin tähänkin (kuten alkuruokaan) vinkin 100 parasta GI-ruokaa -kirjasta, mutta puolitin kirjan 6 annoksen reseptin ja käytin makeutusaineen sijasta ihan tavallista sokeria. Karpin version siis saa kun korvaa sokerin jollakin haluamallaan makeutusaineella.
Vaniljainen panna cotta
(4 pientä annosta tai 2 isompaa)
1 liivatelehti
2,5 desilitraa kuohukermaa
0,25 desilitraa sokeria
Puolikas (reilu ja luomu) vaniljatanko
(4 pientä annosta tai 2 isompaa)
1 liivatelehti
2,5 desilitraa kuohukermaa
0,25 desilitraa sokeria
Puolikas (reilu ja luomu) vaniljatanko
Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi.
Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri.
Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet suoraan kattilaan kermasokeriseokseen.
Nosta kattila liedeltä, purista liivatteesta vesi ja lisää liivate kermaseokseen.
Sekoita kunnes liivate on sulanut.
Anna seoksen jäähtyä hieman ja lusikoi se sitten annosvuokiin tai laseihin.
Panna cotan tulee hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tunnin ajan.
En edes yrittänyt kumota panna cottaa, vaan tarjosin sen suoraan lasista. Merituuli Sillä sipulilasta on todennut kumoamisen suhteen saman.
Päälle vuolin koristeeksi vähän lastuja tummasta luomusuklaasta, kun ulkonäöllisesti pelkkä panna cotta on vähän valju. Tai kuten aviomieheni kauniisti ilmaisi; "ai tää on tätä tosi makeaa räkää". Jep, maistui silti!
4 kommenttia:
Minä en ole koskaan tehnyt pannacottaa. Vierastan omissa kokkailuissani liivatetta, syön sitä varmaan useinkin tietämättäni ja välittämättä, mutta itse en jotenkin sitä saata käsitellä. Onkohan sitä kaikissa ohjeissa?
En minäkään ole kovin kokenut pannacotta-kokki. Mutta kyllä jokin hyydyttämisainesosa tosiaan tarvitaan.
Mä aina naureskelen kun yhdessä keittokirjassa pannacottaa kuvaillaan hienoksi "hätävarajälkiruuaksi, kun monimutkaisempien jälkiruokien tekemiseen ei riitä aika". Pitää sitten toivoa että vieraatkin viihtyvät sen muutaman tunnin kun on ensin tehnyt hätävarat hyytymään.. :D
cele: no niinpä! :D yksinkertainen ja nopea sinällään toki valmistaa, mutta toi hyytyminen... ei ihan pikaiselle päiväkahvikyläilylle sopiva jälkkäri kyllä.
Lähetä kommentti