lauantai 22. tammikuuta 2011

Hox, Vox!

Oulun ravintolatarjontaa laventamaan on tovi sitten aukaistu viini- ja juustobaari Vox. Me kävimme testaamassa paikkaa viikko sitten perjantaina ja oma ensikokemukseni paikasta oli kyllä positiivinen. Kiva tunnelma, kiva sisustus sekä asiantunteva ja ystävällinen palvelu.

Voxista saa luonnollisestikin viinejä mutta tarjolla on myös pientä naposteltavaa. Juustoja, leikkeleitä, piiraita ja sen tyyppistä sapuskaa. Me söimme neljän porukallamme Voxin juustolautasen ja Voxin leikkelelautasen. Sisältöön sai itse vaikuttaa jonkin verran. Meidän juustolautaseltamme löytyi neljää eri juustoa; vanhaa goudaa, mietoa valkohomejuustoa, manchegoa ja jotakin vähän voimakkaampaa juustoa, jonka nimen jo unohdin. Lisukkeina juustolautasella oli pihlajanmarjahilloa sekä suolattua selleriä ja talon pähkinäsekoitus.

Leikkelautaselta löytyi puolestaan kylmäsavuporoa ja beef jerky -tyyppistä poroa, pihlajanmarjahilloa, yrttivoita ja talon leipää.

Erikokoisia annoksia naposteltuun oli listalla tarjolla, mutta mikään varsinainen ruokapaikka tämä ei ole. Oivallinen kuitenkin jos haluaa istua ystävien seurassa iltaa ja napsia samalla jotain pientä. Mikäli seura ei kiinnosta, näytti paikka tarjoavan silmäiltäväksi aihepiiriin sopivia kirjoja ja lehtiä.

Maisteluun otimme tarjoilijan suosituksen perusteella yhden valko- ja yhden punaviinin. Ja mies sai oluensa, kun ei sitä viiniä juo. Viiniä ei ole pakko ostaa pulloissa, eikä edes siinä totutussa senttimäärässä, vaan ainakin lupaavat että viiniä saa ihan haluamansa senttilitramäärän, vaikka pienenkin.

Hintatasoltaan paikka ei ole halvin mahdollinen, mutta se ei liene yllätys. Nuo meidän ottamamme lautaset olivat vajaan parikymppiä kumpainenkin, mutta edukkaimmat napot sai muistaakseni noin viiden euron hintaan.

Kaikkiaan oli oikein kiva kokemus ja käyn varmasti uudemmankin kerran! Pahoittelut vielä kuvien heikosta laadusta ja ruokapuolen kuvien puuttumisesta, mutta oma kamera unohtui matkasta ja kännykkäkamerakuvaustaitoni ovat vielä huonommat kuin muutoin. Juustot ja leikkeleet puolestaan katosivat parempiin suihin, ennen kuin kuvausasia ehti edes käydä mielessä. Halusin kuitenkin vinkata paikasta, joten nämä heikkojen kuvien kanssa on nyt vain tultava toimeen.

Ei kommentteja: