perjantai 22. huhtikuuta 2011

Ulkoa ruma, sisältä maukas

Aina ei ole ruokaa ulkonäköön katsominen. Tietysti kaunis annos lisää ruokahalua mutta joskus epämääräiseltä näyttävät sössötkin voivat olla totisinta herkkua. Sellainen on tämä Ruokahommien Jannalta bongaamani jälkkäriherkku. Jos jollakulla uupuu vielä ideaa kivasta pääsiäisjälkkäristä, niin tässäpä toteutuksen arvoinen sellainen!

Persikka-pähkinäpaistos
(neljälle)

1 tölkki (400 g) säilöttyjä persikoita (tai vastaava määrä tuoreita)
1 limen kuori raastettuna
0,5 teelusikallista jauhettua inkivääriä
1,5 desilitraa rouhittuja pekaanipähkinöitä
1 desilitra vehnäjauhoja
Reilu 0,5 desilitraa raakaruokosokeria
0,5 teelusikallista (meri)suolaa
100 grammaa sulatettua voita

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Asettele persikan puolikkaat uunivuokaan.

Raasta persikoiden päälle limen kuori ja ripottele päälle inkiväärijauhe.

Sekoita erillisessä kulhossa keskenään pähkinärouhe, jauhot, sokeri ja suola.

Lisää sulatettu voi kuivien aineiden sekaan ja sekoita taikinamaiseksi seokseksi.

Lusikoi sitten taikinaseos persikoiden päälle.

Paista uunissa siiheksi kunnes taikinapinta alkaa ruskistua.

Tarjoile paistos heti vaikka hyvän vaniljajäätelön kanssa. Meillä tarjolla oli vaniljajäätelön sijasta vaniljaista semifreddoa ja oli tosi hyvä kombinaatio tämäkin.

Paistos on tosi helppo ja älyttömän herkku jälkkäri! Jämät lämmitettiin seuraavana aamuna mikrossa ja syömäkelpoista oli vielä sittenkin.

2 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Kaunista tästä sörsselistä ei kyllää varmaan saa tekemälläkään! :D Mut hyvää on! Ja totta tosiaan aika pääsiäismäistäkin, kun on kerta persikkaaki. Mä tykkään erityisesti siitä limen kuoren antamasta mausta, samoin inkivääristä. Kiva että kokeilit :)

Aurinkoista pääsiäistä!

Virpi kirjoitti...

Joo ei tosiaan niitä kauneimpia annoksia, mutta maku korvaa kyllä! :) Piti toki kokeilla, kun oli niin mukavat ainekset ja helppo resepti muutenkin. Oon samaa mieltä limestä ja inkivääristä tässä!

Ihanaa pääsiäistä sinnekin!