maanantai 27. kesäkuuta 2011

Grillattua suklaa-rommibanaania

Juhannus vietettiin meren äärellä mökkeillen ja kokkaillen. Pääroolissa oli tietystikin grillattu ruoka ja myös yksi viikonlopun jälkkäreistä toteutettiin grillissä. Ohjeen bongasin Ruokasuosikit-sarjan grilliruoat-kirjasta sitä ennen juhannusta selaillessani.

Suklaa-rommibanaanit

1 kpl banaaneja per syöjä
(Tummaa) suklaata
(Tummaa) rommia
Voita
Foliota

Kuohukermaa
Mascarponea
Vaniljasokeria

Revi foliosta reilun kokoiset palaset kullekin banaanille. Siis sen kokoiset että saat käärittyä banaanin kokonaan folion sisälle. Voitele sitten folion sisäpinta.

Tee veitsellä pituussuunnassa viilto kunkin banaanin kuoreen. Raota kuorta ja laita suklaata kuoren alle koko banaanin pituudelle. Sulje banaani folion sisälle.

Paahda banaaneja grillissä 5-10 minuuttia tai kunnes suklaa sulaa banaanien sisälle. Tämä ei ole niin tarkkaa koska banaanit ovat foliokääreissä. Mekin jätimme banaanit grilliin odottamaan että pääruoka on saatu syödyksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sekoita mascarponen kanssa.

Nosta banaanit grillistä, poista foliokääre ja aseta kukin banaani omalle lautaselleen.

Avaa banaanin kuori ja lorauta jokaiselle banaanille tilkka rommia.

Tarjoile heti mascarpone-kermavaahdon kanssa.

Ohje käski ripotella päälle vielä muskottipähkinää mutta eipä tämä mielestäni sitä kaivannut.

Banaanin kera voi käyttää mitä suklaata mieli tekeekin, meillä oli 75 % tummaa. Lisukkeena voi mascarpone-kerman sijasta olla vaikka jäätelöä tai ranskankermaa.

Banaanijälkkäri oli erityisesti miessyömäreiden mieleen mutta itsekin kyllä pidin siitä. Vaivaton ja herkullinen resepti jota tulee varmasti kokeiltua toistekin.

2 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Minä jotenkin vierastan banaania nykyään, liekö jäänyt siitä vaiheesta, kun sen ainoa käyttötarkoitus oli muussattuna vauvan suuhun lusikointi:) Mahtavatko nykyvauvat syödä ollenkaan banaania? Tuntuu, että suurin osa vauvanruokasysteemeistä on muuttunut siitä, kun omat lapset olivat pieniä. (anteeksi, asian viereinen muistelo)

Mutta ohjeesi on miellyttävän kuuloinen, nimenomaan helppoutensa ja nopeutensa takia, ei tarvitse häärätä paljon, vaan pienellä esivalmistelulla jälkiruoka valmistuu kuin itsestään.

Grillissä valmistettujen jälkkäreiden joukossa suosikkini on ananas. Tai jos on kaasugrillin sivupoltin käytettävissä, se tulee kätevästi pannulla. Tuoreen ananaksen lohkoja paistetaan hetki voissa ja liekitetään sitten, maistuu ihanalta jäätelönokareen kanssa!

Virpi kirjoitti...

Meilläkin oli varalla ananasjälkkäriin ainekset mutta se jäi toteuttamatta kun muitakin herkkuja oli niin runsaasti tarjolla myös jälkkkäripuolella. Tälle kesälle on kyllä pakko saada vielä grillattua ananasta, siihenkin passaa rommiloraus kaveriksi :)

Tämä banskuohje oli kerrassaan yksinkertainen ja ihana, banaanista vieraantuneenkin kannattaa ehkä kokeilla!