keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Grillipekonia

Kaupoista saa kaikenlaisia jännittäviä tuotteita joiden tarkoitus on mitä ilmeisimmin tehdä meistä kaikista entistä uusavuttomampaa porukkaa. Marinoimattoman lihan hankinta peruskaupan valikoimista voi olla joskus mahdoton tehtävä ja näin juhannuksen alla lihatiskit tursuavat erilaisia "lykkää vain grilliin" -tuotteita. Yksi tämmöisistä tuotteista on grillipekoni.

Minua tympäisee jos joudun maksamaan myös marinadin painosta ostaessani lihaa. Olen tartuttanut tämän ajatustavan jo mieheenkin, hänenkin ehdoton vaatimuksensa juhannuslihoille oli että niiden pitää olla marinoimattomia. Tänäänkin ihmettelin lihatiskillä kuinka sama possun ulkofile voi maksaa tuplahinnan vain sen vuoksi että joku on hieraissut vähän mausteseosta sen pintaan? Noh, kuitenkin. Taannoin ostoskärryyni tarttui kaupasta tämmöisiä possun kylkisiivuja. Niistä ajattelin sitten kokeilla itse maustaa ns. grillipekonia.

Grillipekoni

Noin 300 grammaa porsaan kylkisiivua
Suolaa
Mustapippuria
Paprikajauhetta
(Chilijauhetta)

Levitä lautaselle mausteseos suolasta, mustapippurista, paprikajauheesta ja jos haluat, ripsauta myös vähän chilijauhetta joukkoon.

Kierittele possun kylkiviipaleet yksi kerrallaan mausteseoksessa.

Grillaa kypsäksi.

"Grillipekoni" kuvassa etualalla. Koska takeita onnistumisesta ei ollut, grillattiin samalla myös pihviä ja lisukkeeksi tehtiin salaatti raikastamaan kokonaisuutta. Kylkisiivuihin tuli sähkögrillilläkin kiva rapsakka pinta ja siivuissa ollut rasva suli grillatessa tehden lihasta rapsakasta pinnasta huolimatta mureaa. Ihan kiva ja onnistunut kokeilu siis!

Jälkkäriksi nautittiin mansikoita ja turkkilaisesta jugusta sekä kermavaahdosta sekoiteltua soossia. Päälle ripaus vaniljasokeria.

Peruspöperölä toivottaa kaikille herkullista juhannusta ja toivoo hyviä grillausilmoja!

4 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Hyvää juhannusta sinnekin! Täällä on vielä mietinnässä juhannusruoat, pakastimen tyhjennys menossa, joten sieltä jotain aarteita varmaan sitten:))

Virpi kirjoitti...

Kiitos! :) Me lähdetään huomenna töiden jälkeen mökkeilemään joten pääasiallisesti hankinnat piti tehdä jo tänään. Meillä on luvassa monenlaista sapuskaa mutta syöjiäkin on kuusi, joista kolme raavaita lihansyöjämiehiä.

statisti kirjoitti...

Luin tuon äitien tekemän "herkun" tuoteselosteen. Siis perunakuitua? PEKONISSA? Pyhäinhäväistys! :P No mutta oikein hyvää juhannusta sinne!

Virpi kirjoitti...

statisti: Juu kaikenlaisia jänniä juttuja voi löytyä yllättävistä tuotteista! Hyvää ja puhtaasti herkullista juhannusta sinullekin :)