tiistai 19. heinäkuuta 2011

Bloggaajat puistossa

Eilen oululaiseen puistoon kokoontui yllättävänkin runsas joukko ruokabloggaajia ja hang around -ihmisiä viettämään yhdessä piknikkiä maistuvien eväiden ja hyvien juomien merkeissä. Alun perin piknik-päivää Pastanjauhajien Rosmariinin kanssa sopiessamme tuumasimme että maanantai ajankohtana tarkoittanee sitä että juuri kukaan ei pääse paikalle mutta onneksi on kesälomakausi ja olimme väärässä.

Uusina tuttavuuksina paikalle saapuivat kauempaa tulleet Campasimpukka-blogin Campasimpukka sekä Soppaa ja silmukoita -blogin Marja. Toivottavasti meidän ei niin korkeatasoiset juttumme eivät saaneet aikaan kovin pahoja traumoja ja nähdään joskus uudestaankin!

Oma osuuteni piknik-tarjoiluun oli valkoviinisangria, cheddarkierteet, kirsikka-sinihomejuustosalaatti sekä mansikka-mascarponemousse.

Cheddarkierteiden ohjeen nappasin Sillä sipulilasta, jonne se oli päätynyt puolestaan Jasulta.

Cheddarkierteet

4 kappaletta voitaikinalevyjä
Noin 75 grammaa cheddaria (ei niitä hampurilaisjuustoja)
1 kananmuna
1 teelusikallinen kuminan siemeniä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Laita voitaikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan. Älä anna lötkistyä sillä se vaikeuttaa kierteiden työstämistä loppuvaiheessa.

Raasta juusto.

Voitele voitaikinalevyt kananmunalla.

Ripottele levyjen päälle puolet juustoraasteesta ja kuminan siemenistä. Painele juusto ja siemenet varovasti kiinni levyihin ja käännä. Toista sama toiselle puolelle levyä.

Jaa levyt veitsellä pituussuunnassa kolmeen tai neljään osaan. Ota pötkylää kiinni molemmista päistä ja pyöritä eri suuntiin, jotta saat aikaan kierteen. Tätä vaihetta helpottaa ellei taikina ole ehtinyt lötkistyä liikaa. Tee kierteet muihinkin taikinapötkylöihin.

Paista noin 20 minuuttia eli kunnes juusto on sulanut kierteet saaneet mukavasti väriä.

Kierteet olivat oikein mainioita piknikille. Maistuvia sellaisenaan ja mukava lisäke esimerkiksi salaatille. Helppo tehdä ja ottaa mukaan!

Jälleen kerran tarjoilut olivat erinomaiset. Kokit ja potit -blogin Hannele saa erityismaininnan omatekoisista viininlehtikääryleistä, joiden viininlehdetkin olivat Kokki-pottilan omasta puutarhasta (tai kasvihuoneesta)! Myös ihastuttavat filotaikinaiset feta-pinaattileivonnaiset veivät kielen mennessään.

Nurkasta pilkistävä couscous-salaatti oli Marjan käsialaa ja toisessa nurkassa näkyvät aurinkokuivattua tomaattia sisältäneet leivonnaiset toi mukanaan eräs ruokahenkinen tuttavapariskuntamme.

Kuumina kesäpäivinä olemme usein mieheni kanssa noutaneet Stockan ruokatiskiltä eväät ja lähteneet puistoon oleskelemaan. Jälkiruokaosastolta mukaamme on tarttunut monesti mansikka-mascarponemousse. Päätin kokeille kyseisen herkun valmistusta tällä kertaa ihan itse.

Mansikka-mascarponemousse

1 purkki mascarponea
Noin 3 desilitraa kuohukermaa
Vaniljasokeria
Noin litra mansikoita
Pistaasipähkinöitä

Poista mansikoita kannat ja palastele ne sopiviin suupaloihin, kahteen tai neljään osaan siis, mansikan koosta riippuen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta vaniljasokerilla.

Kuori pistaasit.

Sekoita mascarpone, mansikat ja kermavaahto. Koristele pistaasipähkinöillä.

Ei ehkä ihan hirveästi yllätä että itse tehty versio oli paljon parempaa kuin kaupasta ostettu. Nam!

Osakseni piknikillä lankesi jälkkärien läheisyydessä istuskeluni ansiosta jälkiruokalautasten täyttäjän rooli. Jälkiruokalautaselle kasattiin mansikka-mascarponemoussen kaveriksi Campasimpukan tekemiä ihania madeleineja sekä tuoreita mansikoita ja vadelmia.

Salaatti-ideani nappasin Glorian ruuasta ja viinistä (4/2011) mutta vaihdoin vuohenjuuston sinihomejuustoon ja muuntelin jonkin verran määriä.

Kirsikka-sinihomejuustosalaatti

Runsaasti erilaisia salaatteja
Litra kirsikoita
Paketillinen Aura-juustoa tai muuta sinihomejuustoa
Saksanpähkinöitä
Oliiviöljyä
Sitruunamehua
Balsamicoa

Huuhtele salaatit ja revi suupaloiksi. Itselläni oli tällä kertaa yksi kaupan valmis salaattisekoitus, jonka kaveriksi laitoin lollo rossoa, tammenlehtisalaattia ja viininsuolaheinää.

Poista kirsikoista kannat ja kivet. Ripottele kirsikat salaatin päälle.

Paahda saksanpähkinöitä kuivalla ja kuumalla pannulla hetki. Ripottele myös pähkinät salaattiin.

Murustele päälle sinihomejuusto.

Sekoita lorauksista oliiviöljyä, sitruunamehua ja balsamicoa kastike ja valuta kastike salaatin pinnalle.

Kirsikat ja sinihomejuusto toimivat oikein mukavasti samassa salaatissa. Mies-parkani luuli kirsikoita tummiksi viinirypäleiksi ja koki suuren yllätyksen kun ne paljastuivatkin hänen inhoamikseen kirsikoiksi.

Salaattia oli tarjolla myös Rosmariinin toimesta. Onneksi en itse tehnyt kirsikkasalaatin vaihtoehtona mielessä pyörinyttä mansikka-halloumisalaattia sillä sitten meillä olisi ollut kaksi mansikkaista salaattia tarjolla.

Olin hetkeksi päässyt unohtamaan ihanan kesäisen sangrian mutta onneksi Herkun ja koukun Jytis muistutti sen olemassaolosta omalla postauksellaan. Siispä tekaisin valkkarisangriaa piknikillekin!

Valkoviinisangria

Valkoviiniä tai kuohuviiniä
Triple seciä
Sitruunavissyä
Spriteä tai 7 upia
Sitruunamehua
Appelsiinimehua
Jäitä
Sitruunan ja appelsiinin lohkoja/viipaleita
Sokeria
Tuoretta minttua

Määriä en osaa yhtään sanoa sillä sekoitin sangriat vissypulloihin ihan fiiliksen mukaan. Pointtina kuitenkin on viinin sekoittaminen alkoholittomiin kuplajuomiin ja esimerkiksi mehuja voi laittaa mukaan kirpeyttä ja/tai väriä tuomaan ihan oman maun mukaan. Sokerilla voi säätää tarvittaessa makeutta ja triple seciä ei tarvitse paljoakaan mukaan laittaa eikä se muutenkaan ole välttämätöntä. Meillä sattui yksi pullonpohja olemaan, joten lorautin sitä vähän sekaan.

Sangria matkasi siis piknikille vissypulloissa ja paikan päällä sitä kaadettiin kannuun sitruunaviipaleiden ja appelsiinilohkojen sekä jäälohkareen kaveriksi. Mukaan laitettiin myös vähän tuoretta minttua. Kaikki tuli juotua!

Hieman myöhemmin paikalle saapui myös ainakin Pastanjauhannan kommenttipuolella paljonkin esiintynyt Bronx, joka toi mukanaan herkullista perunasalaattia ja leipää.

Piknik oli tarjoiluiltaan runsas ja seura oli jälleen kerran aivan ensiluokkaista. Kiitos kaikille mukana olleille ja toivottavasti nähdään hyvän ruuan parissa taas pian!

11 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Sen verran tuli syötyä, ettei aamiaisellakaan hotellissa vielä juuri ollut nälkä:)) Kiitos seurasta!

Virpi kirjoitti...

Kiitos itsellesi kun jaksoit tulla tänne Ouluun saakka meitä tapaamaan! :)

Hannele kirjoitti...

Kiitos teille! Olihan kivvaa.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Hannele: Olipa mukava tavata sinut! Olen jo kotona kehunut sinun viinilehtikääryleitäsi ja maininnut, että ovat vähintään tasapisteissä niiden antalyalaisten kanssa, joita oikein fiinissä ruokalaissa söimme:) Siellä tosin oli tarjoilijalla puku päällä ja pari apupoikaa kannoillaan:))

Virpi kirjoitti...

Hannele: Oli kyllä kivvaa! :) Kiitos kun olit mukana ja erityiskiitokset tosiaan niistä viininlehtikääryleistä, aivan huippuja!

Merituuli kirjoitti...

Noi kierteet on aika koukuttavan hyviä. Päättää ettei ota enää yhtään ja pian huomaa syöneensä kolme lisää.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Merituuli: olitko selkäni takana laskemassa? :)) Myös ne Hannelen filotaikinanökköset (anteeksi jos niillä oli hienompi nimi) olivat ihania, piti ottaa vielä yksi...

Virpi kirjoitti...

Onneksi meillä ei lasketa että kuka söi ja miten monta mitäkin! :)

Jytis kirjoitti...

Oijoi kun kuulostaa hyvältä! Pitää ehdottomasti tulla vielä joskus näihin teidän Oulun miitinkeihin, aina ihan huikeat kattaukset!

Ja siis tuo kirsikka-juustosalaatti menee kyllä kokeiluun!

Virpi kirjoitti...

Jytis: Tervetuloa vain! Me just eilen puhuttiin että mehän vaikka järkätään täsmämiitti sitä varten, jos joku joskus vaivautuu tänne meidän huudeille asti saapumaan joten ei muuta kuin Oulun reissua suunnittelemaan! ;)

Jytis kirjoitti...

Heh, mahtavaa! No hemmetti, mähän alan kattelee kalenteria sitten sillä silmällä!